#မုန့်ဆပ်သဖူးလုပ်နည်း
အုန်းယိုပြုလုပ်ရန်
အုန်းသီးတစ်ဝက်ကိုခြစ်ပါ
နှမ်း အနည်းငယ်
ထန်းလျက်
ပထမဆုံးဒယ်အိုးပူအောင်လုပ်ပါ
ပူလာပြီးဆိုရင်ခြစ်ထားတဲ့အုန်းသီးကိုထည့်ပါ
ထန်းလျက်ရည်ထည့်ပြီးထန်းလျက်နဲ့အုန်သီးဖက်ရောသွားတဲ့အထိစိတ်ရှည်ရှည်နဲ့ထိုးပေးရပါမယ်
ထိုးပြီးရင်အပေါ်ကနေနှမ်းလေးတွေဖြူးပေးပါ
__________________________________
မုန့်ဆပ်သဖူး၅ခုအတွက်
မုန့်အနှစ်
ကောက်ညှင်းအမှုန့် ၅ကျပ်သား
ကိုဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း၁ဇွန်းထည့်ပါ
ဲပြီးရင်ရေနွေးနွေးလေး၆၀ml
ထည့်ပါ
ရေကိုအများကြီးမထည့်ရပါဘူး
နည်းနည်းလေးလည်းထည့်လို့မရပါဘူး
လက်နဲ့ကောက်ညှင်းကိုအခဲတွေဖြစ်တဲ့အထိနယ်ပေးရပါမယ်
ပြီးရင်လက်နဲ့အခဲတွေကနေအမှုန့်ဖြစ်သွားအောင်ထပ်ချေပေးရပါမယ်
အမှုန့်လေးတွေဖြစ်သွားပြီးဆိုရင်ဇကာတိုက်ပေးရပါမယ်
ဇကာတိုက်ပြီးကောက်ညှင်းအမှုန့်တွေကို
မကပ်တဲ့အိုးပေါ်မှာဖြူးပေးပါ
မီးအပူကိုတအားကြီးမပြင်းပါနဲ့
ကောက်ညှင်းအမှုန့်ကိုဖြူးတဲ့အခါ
အရမ်းကြီးပါးသွားရင်ပေါက်တတ်ပါတယ်
ဒါကြောင့်မထူမပါလေးဖြူးပေးပါ
ပြီးရင်အလယ်မှာချက်ထားတဲ့အုန်းယိုထည့်ပါ
ဘယ်ဘက်ခေါက် ညာဘက်ခေါက်ပြန်ခေါက်ပြီးရင်မုန့်ဆပ်သဖူးရပါပြီး
