#ငါးငပိချက်ချက်နည်း(ငါးပိရည်ကျိုနဲ့ချက်သည်)
ငါးကြင်း ကို ရေ အနည်းငယ်ဖြင့် ပြုတ်၍
အရိုး နွှင် ထား ပါ . .
ငပိရည် ကို ဆနွမ်း အနည်းငယ်ခက် ကျို ပီး
အရိုးစစ် ထုတ် ၍ အရည် သာ ဖယ်ထားပါ .
ကြက်သွန် ဖြူ ၊နီကို မညတ်တညတ် ထောင်းပါ. .
အိုးထဲ ဆီ အနည်း ငယ်မျှ သာ ထည့် ၍ ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် ကြက်သွန်နီ ထည့်၍ ဆီသက်ပါ . .
ထို့နောက် အရိုးနွှင်ထားသော ငါး ကို ထည့်၍ ဆီသက်ပါ. .
ငါးဆီသက် ပီးလျှင် အရိုးစစ်ထုတ်၍ ဖယ်ထားသော ငပိရည်ကျို ကို လောင်းထည့် ပါ. .
အချိုမှုန့် အနည်းငယ် ထည့် ပီး လိုသလောက် အရည်အနေအထား ရသည်အထိ တည်ပါ. .
ထို့ နောက် ငရုပ်သီးစိမ်း များများ ထောင်းပီး ထည့်၍ ခဏထားပါ၊အရည်စပ်စပ်လေးချပြီး နံနံပင်လေးအုပ်ပါ၊ချဉ်စပ်လေးကြိုက်ရင်တော့ မန်ကျည်းရေလေးပါထည့်ပါ
ငါးကြင်းကို အတုံးလိုက်ချက်စားချင်ရင်တော့ ငါးကိုသန့်စင်ပြီး ဆား၊အချိုမှုန့်၊ဆနွင်းမှုန့်တို့နဲ့နယ်ထားပါ
ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ကို ဆီသတ်ပြီး ငါးအတုံးကိုထည့်ပါ၊ကျန်တာတွေကတော့ အပေါ်ကနည်းအတိုင်း အတူတူပါပဲ
ထမင်းမြိန်တဲ့ ငါးငပိချက်လေးချက်စားကြည့်ကြနော်
ချစ်သော
မိုး
#ငါးငပိချက်ချက်နည်း(ငါးပိရည်ကျိုနဲ့ချက်သည်)
ငါးကြင်း ကို ရေ အနည်းငယ်ဖြင့် ပြုတ်၍
အရိုး နွှင် ထား ပါ . .
ငပိရည် ကို ဆနွမ်း အနည်းငယ်ခက် ကျို ပီး
အရိုးစစ် ထုတ် ၍ အရည် သာ ဖယ်ထားပါ .
ကြက်သွန် ဖြူ ၊နီကို မညတ်တညတ် ထောင်းပါ. .
အိုးထဲ ဆီ အနည်း ငယ်မျှ သာ ထည့် ၍ ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် ကြက်သွန်နီ ထည့်၍ ဆီသက်ပါ . .
ထို့နောက် အရိုးနွှင်ထားသော ငါး ကို ထည့်၍ ဆီသက်ပါ. .
ငါးဆီသက် ပီးလျှင် အရိုးစစ်ထုတ်၍ ဖယ်ထားသော ငပိရည်ကျို ကို လောင်းထည့် ပါ. .
အချိုမှုန့် အနည်းငယ် ထည့် ပီး လိုသလောက် အရည်အနေအထား ရသည်အထိ တည်ပါ. .
ထို့ နောက် ငရုပ်သီးစိမ်း များများ ထောင်းပီး ထည့်၍ ခဏထားပါ၊အရည်စပ်စပ်လေးချပြီး နံနံပင်လေးအုပ်ပါ၊ချဉ်စပ်လေးကြိုက်ရင်တော့ မန်ကျည်းရေလေးပါထည့်ပါ
ငါးကြင်းကို အတုံးလိုက်ချက်စားချင်ရင်တော့ ငါးကိုသန့်စင်ပြီး ဆား၊အချိုမှုန့်၊ဆနွင်းမှုန့်တို့နဲ့နယ်ထားပါ
ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ကို ဆီသတ်ပြီး ငါးအတုံးကိုထည့်ပါ၊ကျန်တာတွေကတော့ အပေါ်ကနည်းအတိုင်း အတူတူပါပဲ
ထမင်းမြိန်တဲ့ ငါးငပိချက်လေးချက်စားကြည့်ကြနော်
