ငါးမြွေထိုးဆီပြန်
-ငါးမြွေထိုးကို မကျီးနှစ်နဲ့ဆေးအကြေးခွံချွတ် ဗိုက်ခွဲ၊အူထုတ်၊နူ တ်သီးဖြတ်ရေစင်စင်ဆေး ပါ။ ဆားပြားနယ်ထားပါငရုပ်သီးကို ကြက်သွန်ဖြူနီဂျင်းထည့်ထောင်းပါ။ငရုပ်သီးအနှစ်ကို ဆီနာနာ သ/တ်ပါ။ငရုပ်သီးမွှေးလာပြီး အရောင်ပြောင်းမှ ငမြွေထိုးထည့် ပြီးဆီသ/တ်ပါပြီးရင် ငရုပ်ဆုံကျင်းထားတဲ့အရည်ထည့်ပါဆီပြန် လျှင် အကျီးနှစ်၊မဆလာ၊ငရုပ်ကောင်းမူန့်ထည့်ပါလိုအပ်သည့် ရေ အနေတော်ထပ်ထည့်ပါ။ငါးနူးသွားပြီးဆီပြန်ရေကျန်လျှင် စားရပါပြီးရှင့်။
