ခုတလော စား/ချက် ဂရုမှာ....ဟော့နေတဲ့ ဘဲဥ/ကြက်ဥ ပဲငံပြာရည်စိမ် ...ဒီနေ့စားဖို့...မနေ့တည်းက စိမ်ပလိုက်တယ်.... သူ့ရဲ့ အရသာကလေ.... ဘယ်လိုပြောရမလဲ ဆိုတော့.... 😋😋
ပြလုပ်နည်း....
ဘဲဥ/ကြက်ဥ... ရေနွေးပွက်ပွက်ဆူထဲ...ရှာလကာရည်...2tsp...ဆား..1tsp..ထည့်ပြီး...၆မိနစ်ဆို အကာကျက်ဖြစ်နေတော့ ၈မိနစ်လောက်ပြုပ်တယ်
ပြုတ်ပြီးရင်...ရေခဲရေထဲ ထည့်စိမ်ပြီး....နောက်မှ အခွံခွာတယ်...
ကြက်သွန်မြိတ်... သေးရင် ၂စည်း...ကြီးရင် ၄ပင်...ခပ်နုတ်နုတ်လှီး
ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာ ဓားပြားရိုက်ပြီး...နုတ်နုတ်စင်း
ငရုတ်သီးစိမ်း....ကြိုက်သလောက်....သေးသေးလှီးထည့်
နှမ်း...၁ဇွန်း...
ပဲငံပြာရည်အကြည်... ၁ခွက် (အချဉ်ရည်တွေထည့်တဲ့ ပန်းကန်အရွယ်)
ရေ...၁ခွက်
မူရင်း vdo မှာ...သကြားရည်..or..ပျားရည် ကြိုက်ရာ ၁ခွက်ထည့်တာကို...၂မျိုးရောပြီး...ရေနည်းနည်းနဲ့ဖျော်ထည့်လိုက်တယ်...
ပြီးရင် အဲ့အဆာပလာတွေအကုန်ရောထည့်ပြီးမွှေ...စိမ်မဲ့ဗူးထဲ...ဥတွေစီထည့်ပြီး...အရည်တွေအကုန်လောင်းချပြီး...ရေခဲသေတ္တာအောက်ခန်းမှာ...စိမ်ထား....အချိန်၅နာရီကြာရင် အကာအရောင်ညိုလာပါပြီ... ရေခဲသေတ္တာထဲမှာဆိုရင် ၅ရက်လောက်ထိ...ထားလို့ရတယ်လို့ ရေးထားတာတွေ့တယ်...
လုပ်ရလွယ်ပြီး... စားလို့ကောင်းတယ်...အရသာလေးက တမျိုးလေး....သူတို့ကအရံဟင်းလို့ပြောပေမဲ့...ကိုယ့်တွက်တော့...မိန်းဟင်းလျာလေးတမျိုးပါနော်...😊
တခြားနေရာသာ ပျင်းချင်ပျင်းမယ်....အငတ်တလိုင်းမို့...အစားသောက်နဲ့ပတ်သက်ရင်...လိုင်းပေါ်တွေ့သမျှ...လုပ်ရလွယ်ပြီး...စားချင်တာဆို...မပျင်းမရိလုပ်ပြီး....စားလိုက်ရမှ... နေသာထိုင်သာရှိ 😝😂