ကြက်သားအာပူလျှာပူလေးပါ
ပြုလုပ်နည်း👇👇👇
အနေတော်ခုတ်ထားတဲ့
မြန်မာကြက် ၃၅ ကျပ်သားကို ဆား ဆနွင်း နှစ်သက်ရာဟင်းခတ်မှုံ့ ငါးငံပြာရည်နဲ့နယ်
ရေနဲ့ထည့်ပြု တ်ထားတယ်
ပွက်ပွက်ဆူလာရင် ထောင်းထားတဲ့ ငြု တ်သီးစိမ်းအစိမ်း+အနီတောင့် ၅ကျပ်သား(စားနိုင်သလောက်)ထည့်
ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ တစ်လုံး+အနီ(ကြီး၁/သေး၂)ထည့်
ဂျင်းဓားပြားရိုက်ထည့်
စပါးလင်ဥ ဖြတ်ထည့် အရွက် ထု စည်းထည့်တယ်
အရည်သောက်မို့ ဆား ဟင်းခတ်မှုံ့ ငါးငံပြာရည်လိုသလိုထည့်ပါတယ်
အသားကျက်ရင် သရက်ပြား/မရမ်းပြား/မန်ကျည်းသီးစိမ်း/မန်ကျည်းမှည့်ဖျော်ထည့်တယ်
အသားနူးအိသွားရင် ရှမ်းနံနံ နံနံပင် ငြု တ်ကောင်းလှော်မှုံ့ခပ်ပြီး မီးပိတ်နိုင်ပါပြီရှင်
သရက်စတာတွေ မထည့်ချင်ရင် စားခါနီးမှ သံပုရာသီး/ရှောက်ရည်ညှစ်စားလဲ ရပါတယ်
ခံတွင်းမြိန်စေတဲ့ ဆီလွတ် အရည်သောက် ကြက်သားအာပူလျှာပူလေးပါ