ပင်လယ်စာကြိုက်သူများအတွက်ရေဘဝဲကင်းမွန်ပင်လယ်စာသုပ်နည်းလေးကိုဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်
***********************************
ရေဘဝဲ ၃ ကောင်၊ ကင်းမွန် ၂ဝ ကျပ်သား၊ ပုဇွန် ၃၀ ကျပ်သား တို့ကို ရေဆေး သန့်စင်၍ ဆားဆနွင်း နယ်ပြီး ခဏပြုတ်ပါ။
သခွားသီး ၂ လုံး ခြစ်ထားပါ။ ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး၊ ခရမ်းချဉ်သီး ၁ လုံး လှီးထားပါ။
အချဉ်အနှစ်အတွက် ငရုတ်သီးမှည့်အစို ၁၅ တောင်၊့ ကြက်သွန်ဖြူ ဥကြီး ၁ ဥ၊ သံပုရာသီး တစ်လုံး အရည်ညှစ်ထည့်၊ ငံပြာရည၊် ဆား နဲနဲ၊ ငရုတ်ဆီ စတီးဇွန်း တစ်ဇွန်း ထည့်၊ နံနံပင်ပါ ထည့်ပြီး ချေထားပါ။
ပြီးရင် ပင်လယ်စာတွေကို အနေတော် လှီးပြီး အစာပလာတွေထည့်၍ အချဉ်အနှစ် ထည့်နယ်ပါ။
အချဉ် အပေါ့အငန် မြည်းကြည့်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ရပါပြီ။