ကြက်သား ငြုတ်သီး အစာသွတ် ။
ကြက်သား အသားကြီးနှစ်ဆယ်သားကို နူတ်နူတ်စင်း ငါးမှုန့် ဆား ငြုတ်ကောင်းမှုန့် ကြက်ဖ ငြုတ်သီး အနှစ် ပဲငံပြာရည် အကြည်တို့သင့်တော်အောင် ထည့်ပြီး နှပ်ထားပါ။ငြုတ်သီးအပွ ရှစ်တောင့် လောက်ကို ဘေးကခွဲ အစေ့ တွေ အညှာတွေထုတ်ပြီးသန့်စင်ထားပါ။ ပြီးမှ ခွဲထားတဲ့ ခွဲကြောင်းကနေ အသင့်ပြင်ထားတဲ့ ကြက်သားများကို ထည့်ပါ။ ခပ်သ်ိပ်သိပ် လေးဖြစ်ရပါမယ်။
ချက်တော့မယ်ဆိုရင် ဒယ်အိုးထဲ ဆီတဆယ်သား နီးပါး ထည့်ပြီးကြက်သွန်နီ တဥ အဖြူတဥ ထောင်းပြီးသားနဲ့ဆီသတ်ပါ။ဆနွင်းအနည်းငယ်ထည် ပြီးငြုတ်နှစ်အနည်းငယ်ထည့်ပါ။အားလုံးကြွတ်ကာနီးမှ အသင့်ပြင်ထားတဲ့ ငြုတ်ပွတွေထည့်ပါ။အသာ အယာ လှိမ့်ပေးပြီးတမိနစ်လောက်နေရင်ငြုတ်ပွတောင့်များမြုတ်သည်အထိရေနွေး ထည့်ပါ။ ငါးငံပြာရည်ထမင်းစားတဇွန်း ငါးမှုန့် အနည်းငယ်ထည့်ပါ ။ဆယ်မိနစ်လောက်နေပြီး ရေစပ်စပ်ကျန်ပြီဆို အပေါ်က နံနံပင် အုပ်ပြီး စားလို့ရပါပြီ။ ငြုတ်နံ့မွှေးမွှေး နဲ့အစပ် မကဲပဲ စားကောင်းတဲ့ဟင်းတခွက်ပါရှင် ။