#ကြက်ဥပူတင်းပျော့ပေါင်းနည်း
ကြက်ဥပူတင်း(အပျော့ပေါင်း) လုပ်နည်း မေးနေကြသူတွေ အတွက်အာဟာရပြည့်ဝတဲ့ ကြက်ဥပူတင်းပေါင်း လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်နော်
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့
1. ကြက်ဥ ၂ လုံး
2. နွားနို့ ၁ ခွက် ကော်ဖီခွက် တစ်ခွက်စာ
3. သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်းစာ
4. ဆားအနည်းငယ် (ကိုယ်ကြိုက်တဲ့အရသာပေါ် မူတည်ပြီး ချင့်ချိန်ထည့်ရန်)
ပြုလုပ်နည်းကတော့
၁။💥သကြားထမင်းစားဇွန်း၂ဇွန်း ကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ
အရည်ပျော်လာရင် ရေနဲနဲထပ်ထည့်ပြီး မပျစ်မကျဲလေးကြိုထားပါ
၂။💥နွားနို့ ကော်ဖီခွက် တခွက်စာကို သကြား၁ဇွန်းထည့်ပြီး ကျိုထားပါ
၃။💥ကြက်ဥ ၂လုံးကို ဆားနဲနဲလေးထည့်ပြီး သေချာစွာခလောက်ပါ (အဖတ်တွေ မပါအောင် ဇကာလေးနဲ့ တစ်ထပ်လောက်စစ်ပေးလိုက်ပါ)ခေါက်ထားတဲ့ ကြက်ဥအရည်ထဲကို ကျိုထားတဲ့နို့အိုးထဲကို ထည့်ပြီးမွှေပါ
၄။💥ပေါင်းမယ့်ခွက်ထဲကို သကြား တူးရေလေး အရင်ထည့်ပါ။ ပြီးရင်း နွားနို့နဲ့ ကြက်ဥရောထားတဲ့ အရည်ကို ဇကာလေးနဲ့သေချာစစ်ပြီး ခုနကပြင်ဆင်ထားတဲ့ ပေါင်းမယ့် ခွက်ထဲ ထည့်ပါ
၅။💥ပေါင်းခံမယ့်အိုးထဲကို ရေထည့်ပါအပေါ်က ဇကာလေးခံပြီး ခုနက ပြင်ဆင်ထားတဲ့ ပေါင်းခွက်လေးထည့်ပါ
ပြီးရင် အပေါ်က အဖုံးအုပ်ပြီး မိနစ်၂၀ခန့် ပေါင်းလိုက်ပါမယ်
ကဲ ဒါဆိုရင် အရသာရှိပြီး အာဟာရပြည့်ဝတဲ့ ကိုယ်တိုင်လုပ် ကြက်ဥပူတင်းလေးရပါပြီနော်
ယခုပေါင်းနည်းကတော့ အပျော့ပေါင်းနည်းလေးပါ
ပျော့ပျော့ပျောင်းပျောင်းနဲ့ အရသာရှိပါတယ်
ပိတ်ရက်မှာ အိမ်က မိသာစုတွေနဲ့ အတူ လုပ်စားကြည့်လိုက်ကြပါဦးနော်
လိုအပ်တာတွေ ရှိခဲ့ရင်လဲ comment မှာ ဝင်ရောက် ထောက်ပြပေးကြပါဦးနော်
h