မုန့်ဦးနှောက်လုပ်နည်း
=============
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
1.ယိုးဒယားဆန်မှုန့် နို့ဆီဗူး ၂ ဗူး
2.ယိုးဒယားသာကူ ၅ ကျပ်သား
3.ယိုးဒယား အုန်းနို့ဗူး ၁ ဗူး
4.သကြား ၁၅ ကျပ်သား
5.ဆားနဲနဲ
အုန်းနို့အဆီချက်ရန် အုန်းသီးရင့်ရင့် ၁လုံး
ပြုလုပ်ပုံ အဆင့်ဆင့်
=============
အုန်းသီးအရည်ညှစ်ပြီး အုန်းဆီချက်ချက်ထားပါ ....
ဆန်မှုန့် နို့ဆီဗူး ၂ ဗူး ရေ နို့ဆီဗူး ၇ ဗူးရောဖျော်ပြီး တစ်နာရီခန့် မုန့်သားညက်အောင် ထားထားပေးပါ
ရေနို့ဆီဗူး ၂ ဗူးဆူအောင်တည်ပြီး ဆူလျှင်သာကူမျက်စိပျောက်အောင်ကြိုပါ
သာကူမျက်စိပျောက်လာလျှင် နှပ်ထားသော
ဆန်မှုန့်ဖျော်ထားတာကိုထဲ့ပါ ...
အဆက်မပြတ်မွှေနေရင်း သကြား ဆား အုန်းနို့ဗူးထဲမှ အုန်းနို့များထည့်ပါ
မီးမပြင်းပါစေနဲ့ .... မီးအလယ်အလတ် နဲ့အဆက်မပြတ်မွှေရင်း မုန့်ရည် ပြစ်လာပါလိမ့်မယ်
မုန့်ရည်ပြစ်လာပြီး မုန့်ရည်ကြွက်မှီးတန်း
ခပ်ပြစ်ပြစ်အနေအထား ရပြီဆိုလျှင် ရပါပြီ
မုန့်ဗန်းထဲမှာ ဆီအနဲငယ်သုတ်ထာပါ
ပြီးလျှင်ကြိုထားတဲ့ မုန့်နှစ်ရည်ကို ဗန်းထဲသွန်
ချပြီး မျက်နှာပြင်ညီအောင်ညှိပြီး အအေးခံထားပါ
မုန့်အေးပြီဆို ဓါးကို ဆီသုပ်ပြီး လိုသလိုလှီး
ဖြတ်ပြီး အုန်းဆီချက် သကြားတို့နဲ့တွဲဖက်ပြီး
သုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်။