20 w - Translate

ဝက်သား လုံးချိုချဉ်ကြော်.

ဝက်သားလုံးချိုးချဉ်ကြော် နည်း

ဝက်သား များကို တောက်တောက်စင်ထားပြီး အရသာနယ်ပေးပါ
ကြက်သားမူန့်...လက်ဖက်ရည်ဇွန်း... 1ဇွန်း
ခရုဆီ......... ထမင်းစာ ဇွန်း.............1ဇွန်း
ကြက်ဥ.... ,.....,....................1 လုံး
ငရုပ်ကောင် မူန့်.......လက်ဖက်ရည်ဇွန်း.. 1ဇွန်း
နှမ်းဆီမွှေး....... ,..လက်ဖက်ရည်ဇွန်း.. 1ဇွန်း
ကော်မူန့်.........လက်ဖက်ရည်ဇွန်း.... 1ဇွန်း
အကြော်ခံမူန့်....ထမင်းစာဇွန်း..... 1ဇွန်း......အားလုံး ကိုဝက်သားထဲထည့်နယ်ပေးပါ....(ဝက်သား နှယ်ချိန် ဝက်သားလေးစီလာတဲ့အထိနှယ်ပေးပါ..)နှယ်ပြီး ခဏနှပ်ထားပေးပါ...ပြီးရင် ဝက်သားလုံးလေး လုံးထားပေးပါ ပြီးရင်ဆီ ပူပူမှာ ထည့်ကြော် ပေးပါအညိုးရောင်လေးသန်လာရင်ဆယ်လို့ရပါပြီး။

ခရမ်းချဉ်သီး ဆော့ပြုလုပ်နည်း

ခရမ်းချဉ်သီး ဆော့.....ထမင်းစာ ဇွန်း...5ဇွန်း
သကြား...,.............ထမင်းစာဇွန်း.... 1ဇွန်း
ရှာလာကာရည်..... ထမင်းစာဇွန်း... 1ဇွန်း....
ရေ ........ဟင်းချိုး သောက်ပုဂံလုံးအသေးလေးတစ်လုံးစာထည့်ဖျော်ပေးပါ

ဝက်သားလုံးချိုးချဉ်ကြော်ရန်....
ငရုပ်ပွ..
ကြက်သွန်နီ... 4ခြမ်းစိတ်
ခရမ်းချဉ်သီး.. 4ခြမ်းစိတ်
ကြက်သွန်မိတ်.. 1ပင်
ကြက်သွန်ဖြူ..... ဓားပြားရိုက်
ဆီ ထမင်း စာဇွန်း.. 1ဇွန်း

ဝက်သားလုံးချိုးချဉ်ကြော်ကြော်ရန်

ကြက်သွန်ဖြူ......ကြက်သွန်နီ.. ဆီဆတ်ပေးပါ...အနံ့ လေးမွှေးလာရင်လှီးထားတဲ့..ငရုပ်ပွ ခရမ်းချဉ်သီး များကိုထည့်ပြီး.ဖျော်ထားတဲ့..ခရမ်းချဉ်သီး ဆော့ လောင်ထည့်ပေးပါ...ဆော့လေးဆူလာပြီး အနစ်ရေလေးပျစ်လာရင်.... ကြော်ထားတဲ့ ဝက်သားလုံးလေး တွေထည့်ပေးပါ...ကြက်သွန်မိတ်လေးထည့်ပေပြီးရင်စားလို့ရပါပြီး...(ကော်ရည်မသုံးထားပါ..)။

image