20 w - Translate

🌸 ပုဇွန်ချဉ် ပြုလုပ်နည်း 🌸

ယမ်းစိမ်းထည့်ဖို့မလိုပါ။
ထမင်း+ဆား+ပုဇွန် ထည့်ရုံပါပဲနော်။

ပုဇွန် တစ်ကီလို (၆၀ သားလောက်) ကို
ဆန်တစ်ဗူးစာ ချက်ထားတဲ့ ထမင်းနဲ့
ဆား စတီးဇွန်း ၂ ဇွန်းခွဲလောက်နဲ့
ရောနယ်တာပါပဲ။

ထမင်းကအပူလား၊ အအေးလားဆိုတော့
အရမ်းအပူကြီးနဲ့ မလုပ်ပါဘူး။
ကိုင်သာရုံ ခပ်နွေးနွေးနဲ့လဲ ရပါတယ်။
ထမင်းကြမ်း၊ ထမင်းအေးနဲ့လဲ လုပ်လို့ရပါတယ်။

ကြိုက်ရာ ငါးကြီး ငါးသေး ငါးဖယ် ပုဇွန်ထုတ် ပုဇွန်ကျော့ အချဉ်တည်နည်းက လုပ်နည်းတူတူပဲ။
ငါးကြီးရင် သင့်လျှော်အောင်တုံးပေးရန် လိုပါတယ်။
ရာသီဥတု အပူအအေးပေါ်မူတည်ပြီး
ရက်အတိုးအလျှော့ရှိပါတယ်။

သန့်သန့်ရှင်းရှင်း မကိုင်တွယ်ရင်..
အသုံးပြုတဲ့ ပစ္စည်းတွေ မသန့်ရင်..
အချဉ်မပေါက်ဘဲ မှိုတက်သွားတာ၊
ပုတ်သွားတာမျိုးဖြစ်တတ်ပါတယ်။
iodine ပါတဲ့ ဆားကို မသုံး/သုံးသုံး တူတူပါပဲ။
ပုဇွန် အကောင်သေးလေးတွေက အခွံက မည်းပါတယ်။ အချဉ်ပေါက်သွားတာတောင်မှ အခွံက နီမသွားဘဲ မည်းမည်းကြီးနဲ့ စားချင်စဖွယ် မရှိပါဘူး။
ပုဇွန်ချဉ် ပန်းဆီရောင်အနီရောင် ရချင်ရင်
အကောင်ကြီးကြီးကို အခွံချွှတ်ပီး သုံးပါရှင်။
◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾

ပုဇွန်ချဉ်သုပ်နည်း

ပုဇွန်ချဉ် ကြက်သွန်နီ နံနံပင် သို့ ပင်စိမ်း ငရုတ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီးထားပါ။ ငံပြာရည် အချိုမှုန့် ထည့်သုပ်ပါ။ ငရုတ်သီးမှုန့်ထည့်ပါ။ ပုဇွန်ချဉ် မချဉ်ရင် သံပုရာရည်ညှစ်သုပ်ပါ။
#cooking

image