21 w - Translate

အာလူးကိုကြွပ်ရွနေအောင်ကြော်နည်း
ရောင်းဖို့ဘဲဖြစ်ဖြစ် အိမ်မှာကြော်စားဖို့ဘဲဖြစ်ဖြစ်
တကယ်အဆင်ပြေစေမဲ့နည်းလေးပါနော်
လိုအပ်တာတွေကတော့
စားထုံးကိုရေနဲ့ဖျော်ထားသောအရည် အနည်းဆုံး
4နာရီလောက်စိမ်ထားရပါမယ်
အာလူး အကြီး - 5လုံးကိုအခွံခွာ အထူအပါးညီ
အောင်ဂျစ်နဲ့ခြစ်ပေးရပါမယ် ပါးလေကောင်းလေ
ပါ
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း 3 ဇွန်းခွဲ
ပြုလုပ်နည်း
သား
+
+ထုံးရည်ကြည်ကို အောက်ကအနည်တွေမပါစေဘဲ
အာလူးလွတ်လွတ်လပ်လပ်စိမ်လို့ရမဲ့ပမာဏထိ
ခပ်ယူပါ
+ပြီးလျှင်ထိုထုံးရေကြည်ထဲကိုဆားထည့်ပြီးဖျော်
ပေးရပါမယ်
+ပြီးရင်တော့ ပါးပါးလှီးထားသောအာလူးများကိုထ
ည့်စိမ်ပေးရပါမယ်
+အာလူးများကို ထုံးရည်ထဲမှ ယူ၍ ရေလုံးဝစင်
အောင်စစ်ထားပေးရပါမယ် ရေလည်းထပ်ဆေးပေး
ရပါသေးတယ်ထုံးရည်တွေစင်အောင်ပါ
+ဆီကိုကျတ်အောင်ထားပြီး ပထမဆုံးထည့်သော
အာလူးဖတ်ကိုမထပ်အောင်ဖြန့်ပေးပါ
+ပြီးလျှင်ထပ်မမွှေတော့ဘဲအာလူးများ ရွှေဝါရောင်
သန်းလာမှ အနည်းငယ် မွှေကြော်၍ ဆီအိုးထဲမှ
ဆယ် ဆီစစ်ထားပါ
+အာလူးများ ကို ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ထားတုံးပူပူလေး
မှာ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အချိုမှုန် ငရုတ်သီးအကြမ်း
မှုန်တို့ ဖြင့်သမအောင်ဖွဖွနယ်ပေးပါ
+အေးသွားသည်အထိ ထားပြီးမှ ပလက်စတစ်
အပါးဖြင့်လေလုံအောင်ထည့်ချည်ပြီး
ကြိုက်နှစ်သက်ရာ စက္ကူဘုံ ခြင်း အစရှိသည်တို့
တွင်သိမ်းဆည်းနိုင်ပါပြီ
Edit##ထုံးစိမ်ထားတဲ့အာလူးဖတ်တွေကိုရေနဲ့စင်
အောင်ပြန်ဆေးရပါမယ်နော်
ထုံးစိမ်တဲ့အင်တုံဘေးမှာ ရေအင်တုံလုံးထပ်ထား
ထားပြီး ထုံး ရေ ရေ အဲ့လိုဆေးပါတယ် ရေလည်း
လုံးဝခြောက်အောင်စစ်ရမယ်နော်။
#cooking

image