ကြက်ဥပေါင်မုန့်ပူတင်းလုပ်နည်း
ပါဝင်ပစ္စည်း
ကြက်ဥ 5လုံး
ပေါင်မုန့် 5ချပ်
သကြား 1ဇွန်း
နွားနို့ 300ml
ဂျုံ 1ဇွန်း (ကိတ်ဂျုံ/ရိုးရိုးဂျုံ)
နို့မှုန့် 1ထုပ်
(ပေါင်မုန့်ပူတင်းကလုပ်ရအရမ်းလွယ်တာမို့ပါဝင်ပစ္စည်းကိုမိမိတို့အဆင်ပြေသလိုထည့်လို့ရပါတယ်)
-ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို ကြိတ်စက်ထဲ ထည့်ကြိတ်ပါ
-သကြားကို မီးအပူပေးပြီးအညှိရောင်သန်းလာတဲ့အထိ ထားပြီး ပေါင်းမယ့်ခွက်ထဲ လောင်းထည့်ထားပါ
- ပေါင်းခံခွက်ထဲက သကြားအရည်လေးတွေအေးလာမှ ကြိတ်စက်ထဲကအနှစ်လေးတွေကို ဇကာလေးနဲ့စစ်ပြီး ထည့်ပေးပါ
-ရေနွေးငွေ့နဲ့ပေါင်းတဲ့အခါမီးအပူချိန်ပေါ်မူတည်ပြီးပြောင်းတတ်တာမို့ နာရီဝက်လောက်တစ်ခါဖွင့်ကြည့်ပေးပါ ဖြိုးကတော့ 45 မိနစ်နီးပါးထိပေါင်းပြီးမှ အရမ်းစားကောင်းတဲ့ ပေါင်မုန့်ပူတင်းလေးရသွားပြီ🥰

image