ချဥ်ဖတ်အိုး ထည့်နည်း မျှဝေပါရစေ❤
လိုအပ်တာကတော့ ဆန်ဆေးရေ ရယ် ဆား လေးရယ်ပါ
အသီး အနှံ ကတော့ ကြိုတ်နှစ်သက်ရာ ထည့်ပါ မိုးက တော့ မုန်လာဥနီး မုန်လာဥဖြူ ကန်ဇွန်းရွက် ပဲပင်ပေါက်တို့ကို သုံး ထားပါတယ်ရှင့် ❤
ပထမဆုံး မနက်အိပ်ယာထလို့ ထမင်းချက်ရင် ဒုတိယ ဆန်ဆေးရည်ကို ပဲ ယူပါ နော် ဆန်ဆေးရည်လေး ယူထားပါ
ကန်ဇွန်းညွှန့် ကို ၂ခြမ်းခွဲပြီး ဆားလေးနဲ့ ရေစိမ်ထားပါ ပိုးမွှားလေးတွေသေပြီး အရွက်လေးနွမ်းအောင်လို့ပါ
ပဲပင်ပေါက်ကိုလည်း သန့်စင်ပြီး သေခြာရေဆေးထားပါ
မုန့်လာဥ အနီး နဲ့ အဖြူ ကိုတော့ လက်ညှိုးလုံးထက်နည်းနည်းကြီးလေး အမြှောင်းလိုက်လေးတွေလှီးပြီး ဆားနဲ့ ရေစိမ်ထားပါ ၁ နာရီး လောက်စိမ် ထားရင်ပိုကောင်းပါတယ် ❤
ရေစိမ်ပြီး ရင် ဆားရေတွေ သွန်ပြီး ရိုးရိုးရေနဲ့ သေခြာ သန့်စင်အောင်ဆေးပါ ပြီးရင် စထည့်ပါမယ်
ဆန်ဆေးရည်ထဲ ကိုဆားထည့်ပြီး ဖျော်ထားပါ ရေထဲမှာငံကျိကျိလေးဖြစ် နေတဲ့ထိဆားကိုထည့်ပါ (ငံတူးနေလို့မရပါ )
ခဏထားလို့ ဆားတွေအရည် ပျော်ရင်ရပြီး သုံးလို့ ရပါပြီး
ပထမဆုံး ချဥ်ဖတ် ထည့်မဲ့ အိုးသိူ့မဟုတ်ဗူး ကိုဆေးကြောထားပြီး စထည့်ပါမယ် မုန်လာဥနီး အရင်ထည့်ပါ ပြီးရင် မုန်လာဥဖြူ ပြီးရင် ကန်ဇွန်းညွှန့် ပဲပင်ပေါက်
အကုန်ထည့် ပြီး ရင် ဆားနဲ့ဖျော်ထားတဲ့ ဆန်ဆေးရည်တွေ အကုန် ပဲပင်ပေါက်မြုပ်တဲ့ထိထည့်ပါ ပြီး ရင်အဖုံးလုံးအောင်အုပ် နေရောင်ထိုး တဲ့နေရာလေးမှာ ထားပါ
၃. ရက်ဆို ရပါပြီး ချဥ်ဖတ် လေး ❤ အလွယ်ကူဆုံးလေးပါ☺
ဆန်ဆေးရည်နည်းေနရင် ထမင်းလုံးထည့်ပြီး ဆန်ဆေးရည်နဲ့ရေရောထည့်ပါ ထမင်းခြမ်း ရှိရင် မုန်လာဥနီး တစ်လွှာထည့်ပြီးရင် ထမင်းလေး နည်းနည်းအပေါ်က ဖြန့် ထည့် မုန်လာဥဖြူထည့်ပြီးလည်း တစ်ခုချင်းစီးတိုင်းမှာထမင်းလေးနည်းနည်းစီး ဖြန့်ချထည့်ပါ
ဆားနဲ့ဆန်ဆေးရေ နဲ့ရောဖျော်ထားတာထည့် အသီး နှံတွေ မမြုပ်ရင်ရေထိုးထည့်ပါ ဆား နဲ့ ရေကိုကြိုဖျော်ထားပါနော် ❤
( အသီးအနှံ တွေ မြုပ်တဲ့ထိ ဆန်ဆေးရည်က ထည့်ရမှာပါနော် ☺
#cooking