ငရုတ်သီးပင်စိမ်းထောင်း
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ငရုတ်သီးစိမ်း...............၃၀တောင့်ခန့်
ကြက်သွန်ဖြူ................. ၇တက်
ပင်စိမ်း........................၁စည်း
သံပုရာသီး...................၁လုံး
ငရုတ်သီးစိမ်းတွေကိုရေဆေး၊အညှာခြွေပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ ကိုအခွံခွာပြီးလေးစိတ်လောက်ပိုင်းလှီးပါ။
ဒယ်အိုးတစ်လုံးကိုမီးရှိန်အနည်းဆုံးနှင့်အပူပေးထားပြီးငရုတ်သီးတွေစိမ်းရောင်မပြောင်းပဲကျက်သည်အထိလှော်ပါ။
ပင်စိမ်းတွေကိုအရွက်ခြွေပြီးပွက်ပွက်ဆူနေတဲ့နေနွေးထဲသို့ထည့်ဖျောပါ။ပြန်လည်ဆယ်ယူစစ်ပြီးရေအေးလောင်းအအေးခံထားပါ။
(ငရုတ်သီးကိုမလှော်ပဲ၊ ပင်စိမ်းရွက်ကိုရေနွေးမ
ဖျောပဲထောင်းလျှင်မည်းသွားတတ်ပါသည်)
ချက်ချင်းစားမည့်သူများကအစိမ်းကိုထောင်းစားနိူင်ပါသည်။
လှော်ထားတဲ့ငရုတ်သီး+ကြက်သွန်ဖြူ ကိုဆား၊ဟင်းခတ်မှုတ်တို့နှင့်အတူညှက်အောင်ထောင်းပါ။
ငရုတ်သီးညှက်ခါနီးလျှင်ရေနွေးဖျောထားတဲ့ပင်စိမ်းရွက်တွေကိုပါးပါးလှီးပြီးထည့်ကာသမသွားအောင်ထောင်းပါ။
သံပုရာသီးလေးညှစ်ပေးပါ။ဆီကြိုက်သူများကပဲဆီမွှေးမွှေးလေးဆမ်းနိူင်ပါတယ်။
#cooking