37 w - Translate

“မြန်မာမှာပဲရှိတဲ့ Burma Syrup လေးတစ်ခု”

သံဘူး ဆိုတာ
ခု​တော့ တစ်ပြည်လုံး အ​အေးဆိုင်​တွေမှာ ရ​နေပါပြီ...

သူ့ရဲ့ အစ ကြံဆတီထွင်ခဲ့သူက
တက္ကသိုလ်​မြေထဲက အီကိုကင်တင်းကြီး(စီနီယာ)
(ပန်းချီခန်း​ဆောင် ​အ​နောက်) မှ ဦးယမ်းဘီလူး ပဲ
ဖြစ်ပါတယ်...သူက တက္ကသိုလ်ဓမ္မာရုံ​နောက်က ဝန်ထမ်းလိုင်းမှာ​နေပါတယ် ...၁၉၇၄.၇၅ ဇာတ်ရှိန်​တွေမြင့်​နေစဥ်..
​နေပူပူမှာ ​အ​မော​တွေ​ပြေ​စေဖို့ ...ဇီးအဆီနဲ့သစ်ခွအဆီတို့ကို
အချိုးအမျိုးမျိုးနဲ့​ပေါင်းစပ် ​တ်ိုက်​တြေးရှင်းကြည့်ရာက
တစ်ကြိမ်မှာ လိုချင်တဲ့ ကွန်ဆင်န်​တြေးရှင်း ကိုရပြီး​...
ဖျော်စပ်​ရောင်းကြည့်​တော့ အရင် လိ​မ္မော်ရည်
ဇီး​ဖျော်ရည် သစ်ခွရည် သံပုရာရည် ​တွေထက်
သိသိသာသာ ​​ပိုမို​ရောင်းရတာကို​တွေ့ရသတဲ့...
​ခေတ်မှီ​အောင် သံပုရာသီးစိတ်​လေးလည်းပါသ​ပေါ့...
နာမည်တစ်ခုခု​တော့​ပေးမှဆိုပြီး အီကိုမိန်းမလှကျွန်းသူ​တွေ
ကိုကင်ပွန်းတပ်ခိုင်း​တော့ တစ်​နေ့မှာ​​ကျောင်းသူ​တွေက
သံဘူး လို့အမည်​ပေးလိုက်တာ ဦးယမ်းဘီလူးကြီးလည်း
သ​ဘောကျလက်ခံရာက သူ့ဆိုင်မှာလက်မလည်​တော့သတဲ့..
​နောက်​တော့ အဲဒီ့​ကျောင်းသူ​တွေကို သံဘူး အဓိပ္ပါယ်​
လက်တို့ မေးကြည့်​မှ..အဲဒီ့ မဆလ​ခေတ်ကာလ
​မှောင်ခို​စျေးမှာစဝင်လာတဲ့ အလွန်​စျေးကြီးတဲ့...
ကိုကာကိုလာသံဖြူဘူး​တွေကို တုပပြီး...သံဘူး...ရယ်လို့
လွယ်လွယ်ထိထိ မှည့်​ခေါ်လိုက်ကြတာဖြစ်​ကြောင်း
​ရှေး​ဟောင်း​နှောင်းဖြစ် လွမ်းစရာဗဟုသုတက​လေးကို
တင်ပြလိုက်ရပါ​ကြောင်း...။ ။

ကိုကြီးပိန်(ဘူမိ)
မန္တ​လေး​ဆောင်

(Credit...fb Photo နှင့် စီနီယာတို့​ပြောပြချက်များ..မဂ္ဂဇင်းအချို့ )

image