“မြန်မာမှာပဲရှိတဲ့ Burma Syrup လေးတစ်ခု”
သံဘူး ဆိုတာ
ခုတော့ တစ်ပြည်လုံး အအေးဆိုင်တွေမှာ ရနေပါပြီ...
သူ့ရဲ့ အစ ကြံဆတီထွင်ခဲ့သူက
တက္ကသိုလ်မြေထဲက အီကိုကင်တင်းကြီး(စီနီယာ)
(ပန်းချီခန်းဆောင် အနောက်) မှ ဦးယမ်းဘီလူး ပဲ
ဖြစ်ပါတယ်...သူက တက္ကသိုလ်ဓမ္မာရုံနောက်က ဝန်ထမ်းလိုင်းမှာနေပါတယ် ...၁၉၇၄.၇၅ ဇာတ်ရှိန်တွေမြင့်နေစဥ်..
နေပူပူမှာ အမောတွေပြေစေဖို့ ...ဇီးအဆီနဲ့သစ်ခွအဆီတို့ကို
အချိုးအမျိုးမျိုးနဲ့ပေါင်းစပ် တ်ိုက်တြေးရှင်းကြည့်ရာက
တစ်ကြိမ်မှာ လိုချင်တဲ့ ကွန်ဆင်န်တြေးရှင်း ကိုရပြီး...
ဖျော်စပ်ရောင်းကြည့်တော့ အရင် လိမ္မော်ရည်
ဇီးဖျော်ရည် သစ်ခွရည် သံပုရာရည် တွေထက်
သိသိသာသာ ပိုမိုရောင်းရတာကိုတွေ့ရသတဲ့...
ခေတ်မှီအောင် သံပုရာသီးစိတ်လေးလည်းပါသပေါ့...
နာမည်တစ်ခုခုတော့ပေးမှဆိုပြီး အီကိုမိန်းမလှကျွန်းသူတွေ
ကိုကင်ပွန်းတပ်ခိုင်းတော့ တစ်နေ့မှာကျောင်းသူတွေက
သံဘူး လို့အမည်ပေးလိုက်တာ ဦးယမ်းဘီလူးကြီးလည်း
သဘောကျလက်ခံရာက သူ့ဆိုင်မှာလက်မလည်တော့သတဲ့..
နောက်တော့ အဲဒီ့ကျောင်းသူတွေကို သံဘူး အဓိပ္ပါယ်
လက်တို့ မေးကြည့်မှ..အဲဒီ့ မဆလခေတ်ကာလ
မှောင်ခိုစျေးမှာစဝင်လာတဲ့ အလွန်စျေးကြီးတဲ့...
ကိုကာကိုလာသံဖြူဘူးတွေကို တုပပြီး...သံဘူး...ရယ်လို့
လွယ်လွယ်ထိထိ မှည့်ခေါ်လိုက်ကြတာဖြစ်ကြောင်း
ရှေးဟောင်းနှောင်းဖြစ် လွမ်းစရာဗဟုသုတကလေးကို
တင်ပြလိုက်ရပါကြောင်း...။ ။
ကိုကြီးပိန်(ဘူမိ)
မန္တလေးဆောင်
(Credit...fb Photo နှင့် စီနီယာတို့ပြောပြချက်များ..မဂ္ဂဇင်းအချို့ )