ဒန်ပေါက်

အလွယ်နည်းလေးဘဲသုံးပါမယ်

ကြက်သားကို ဆား ကြက်သားမှုန့် မဆာလာ
ဂျင်းအရည် အရောင်တင်မှုန့် ဒိန်ချဉ်နဲ့နယ်ပြီး
၃နာရီခန့်နှပ်ထားလိုက်ပါ
ရရင် စချက်ပါမယ်
ကြက်သွန်ဖြူထောင်းကိုဆီသပ်ပြီး
နှပ်ထားသောကြက်သား ရေ ထောပတ်ဆီ
နည်းနည်းထည့်ပြီး ကြက်သားကျက်တဲ့ထိချက်ထားပါ

ထမင်းကိုရေငဲ့ချက်မယ်နော်
ရေ ဆန် ဖာလာ ဇီယာ ကရဝေး သစ်ဂျပိုး လေညှင်း
ဆား သကြား ထည့်ပြီးချက်ပါ
မပျော့မမာအနေထားမှာ ထမင်းများကို
ဇကာဖြင့် အရည်စစ်ယူထားပါ

ချက်မယ့်အိုးထဲကို ကြက်သားထည့်ပါ
အပေါ်မှ ထမင်းထည့်ပါ
ပဲလုံး သီဟို စပျစ် ကြိုက်ရင်ထည့်ပါ
ကိုယ်ကတော့ မကြိုက်လို့မထည့်ပါဘူး
အပေါ်မှ Food colour Lemon
နည်းနည်း နဲ့ ထောပတ်ဆီဆမ်းပြီးထည့်ပါ
မီးအေးအေး နဲ့ နာရီဝက်ခန့်ချက်ရင်ရပါပြီ

ဒါကကိုယ်ချက်တဲ့နည်းပါ အဆင်ပြေကြပါစေရှင် ။

( ချက်နည်းကွဲလွဲမှုရှိနိုင်ပါတယ် နှစ်သက်ရာကိုသာအသုံးပြုကြပါရှင့် )

image