ထမင်းပေါင်းအိုးနဲ့ ငါးသလောက်ပေါင်းနည်း
ထမင်းပေါင်းအိုးနဲ့ပေါင်းတာပါ ...အရမ်းလွယ်ပါတယ်
ငါးသလောက်ကို လိုသလိုတုံး။ဆေးကြောသန့်စင်ပြီးရင် ဆား ဆနွင်းငံပြာရည်သကြားထည့် ရှောက်သီးကိုအရည်ညှစ်ပြီးထည့် နယ်ပြီးနှပ်ထားပါ။ပေါင်းမမယ့်အိုးထဲမှာဇပလင်ကိုအနေတော်ဖြတ်ထည့်ပြီး ဒါးပြားရိုက်ပြီးခင်းပါတယ်။
ခရမ်းချဉ်သီးငါးလုံးကိုလည်း လေးစိတ် စိတ်ပြီးခင်း အဲ့အပေါ်ကနေမှ ငါးတွေကိုနေရာချ။ရေ နည်းနည်းထည့်ပြီး ပေါင်းပါတယ် ရေခမ်းရင် တော့ ငါးမြုတ်ရုံထည့်ပေးပါတယ် ။ရေထည့်တဲ့အခါ ငါးအပေါ်ကိုလောင်းမထည့်ပါနဲ့ ..ဘေးကနေ ညင်ညင်သာသာလောင်းထည့်ပေးပါ
လေးကြိမ်လောက်ထည့်ပြီးရေခမ်းရင်အရိုးလည်း
နူးလောက်ပါပြီ။ ကြက်သွန်ဥလေးတွေထည့် ..ရေထပ်ထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်..။အရိုးနူးမနူးလည်းစစ်ပါ ။အရိုးနူးလောက်ပြီဆိုရင်ဒယ်အိုးတအိုးထဲမှာဆီကိုဆူနေအောင်တည်..ငြုပ်သီးလေးတောင့်လောက်ကို ညက်အောင်ထောင်းပြီး ဆီသတ်။ ဆီသတ်ရင်ရေလေးနည်းနည်းထည့်ပြီးသတ်ပါ ။ငြုပ်သီးလည်းမတူးသလို အရသာလည်းပိုကောင်းပါတယ်။
ပြီးရင်အအေးခံပြီး ငါးသလောက်အိုးထဲထည့်ပါ။ ရေခမ်းပြိးဆီပြန်လာရင် အရသာရှိရှိသုံးဆောင် နိုင်ပါပြီ။
ကြာချိန် (2) နာရီမှ (4)နာရီအတွင်းဖြစ်ပါတယ်
Credit to original
