17 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

မုန့်လင်မယား
----------------
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• မွှေးဆန်အစိမ်းမှုန့် - ၄၅၀ ဂရမ်
• မွှေးကောက်ညှင်းမှုန့် - ၅၀ ဂရမ်
• မွှေးပဲစိမ်းမှုန့် - ၂၅ ဂရမ်
• ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ချင်းရည် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ရေ - ၆ဝဝ မီလီလီတာ
• ငုံးဥ - ၁၀ လုံး
• ပြောင်းဖူး - ၁၅ ဂရမ် (ပြုတ်ပြီး ြွခေထားပါ)
• ပုစွန် - ၂ဝဝ ဂရမ်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဇလုံတစ်လုံးထဲ မွှေးဆန်အစိမ်းမှုန့်၊ မွှေးကောက်ညှင်းမှုန့်၊ မွှေးပဲစိမ်းမှုန့်၊ ဆား၊ ချင်းရည်နှင့် ရေတို့ကို ထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပါ။ ပြီးလျှင် မုန့်နှစ်ဖျော်ရည်ကို ၂ နာရီခန့် နှပ်ထားပါ။
၂။ မုန့်လင်မယားလုပ်မည့် ဗန်းထဲ ဆီအနည်းငယ်ဖျန်းပါ။ ပြီးလျှင် မုန့်ခွက်လေးတွေထဲ မုန့်နှစ်ရည်ထည့်ပါ။ မုန့်ခွက်တစ်ခုစီထဲ အဆာပလာတစ်မျိုးစီ ထည့်ပါ။ ဆီဖျန်းပါ။ အရောင်ရဲရဲလေးဖြစ်ပြီး မုန့်ကျက်ပြီဆိုလျှင် ဆယ်ယူ၍ ပန်းကန်ထဲထည့်ပါ။

image