ပုစွန်ချဉ်စပ်
*******
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ပုစွန်အကောင်သေး...................... ၁/၂ ကီလို
ခရမ်းချဉ်သီး................................၃ လုံး( ၂ စင်တီမီတာအရွယ်စိတ်)
ကြက်သွန်နီ.................................၂ လုံး( .................။.............)
ကြက်သွန်ဖြူ................................၄ တက်( နုပ်နုပ်စဉ်း)
ချင်းသေးသေး.............................. ၁တက်( မျှင်မျှင်လှီး)
ှုပန်းငရုပ်ပွ....................................၂ လုံး (အစေ့ထုတ်ပြီးပါးပါးလှီး)
ကြက်သွန်မြိတ်+နံနံပင်...................အနည်းငယ် (၁လက်မခန်.ပိုင်းဖြတ်ပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း................................၃ တောင့်( ဓါးပြားရိုက် )
ငရုတ်ကြမ်းမှုန်. ............................၁ ဇွန်း ( ထမင်းစားဇွန်း)
ငရုတ်သီးဆော့စ်( ချီတို)...................၂ ဇွန်း (..........။.......)
ပုစွန်တွေကိုခေါင်းချိုး၊ အခွံခွါ ၊ချေးထုတ်သန်.စင်ပြီးရင်ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန်.အနည်းငယ်နှင့်နှပ်ထားပါ ( သတိပြုရန် ။ ။ ပုစွန်တွေခွါပြီးမှ..ရေပြန်ဆေးပါက..အချိုဓါတ်ဆုံးရှုံးပါတယ် )
ပါ၀င်ပစ္စည်းများအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီဆိုရင်တော့...ပူနေတဲ့ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာ
ကြက်သွန်ဖြူနဲ.ချင်းကို နနွင်းမှုန်.အနည်းငယ်နှင့်ဆီသတ်ပါ...။
ထို.နောက်ကြက်သွန်နီကိုပေါင်းထည့်ပြီး...အနည်းငယ်နွမ်းလာလျှင်..ငရုတ်
ကြမ်းမှုန်.ကိုထပ်ပေါင်းထည့်ပါ..။
ချက်ချင်းပုစွန်ကိုထည့်ပြီး..သကြား၊ ငါးငံပြာရည်၊ ခရုဆီ ၊ ပာင်းခတ်မှုန်.၊ သံပုရာရည်တို.ဖြင့်အရသာသွင်းပါ...။မီးအရှိန်ကိုမြှင့်တင်ပြီး ၃မိနစ်ခန်.ကြော်ပေးပါ။
ပုစွန်တွေပာအရသာတွေစုပ်ယူပြီးရေအနည်းငယ်ခမ်းခြောက်သွားလျှင်ပန်း
ငရုတ်ပွနဲ.ခရမ်းချဉ်သီးတို.ကိုဖြည့်စွက်ပါ...။
မိမိနှစ်သက်သောအရသာပြည့်စုံပြီဆိုရင်တော့..နံနံပင် ကြက်သွန်မြိတ်လေးဖြူးထည့်ပြီးသုံးဆောင်နိူင်ပါသည်...။
Credit13
အခြားဟင်းချက်နည်းများအတွက်
https://www.facebook.com/group....s/375641721782534/?r
*******
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ပုစွန်အကောင်သေး...................... ၁/၂ ကီလို
ခရမ်းချဉ်သီး................................၃ လုံး( ၂ စင်တီမီတာအရွယ်စိတ်)
ကြက်သွန်နီ.................................၂ လုံး( .................။.............)
ကြက်သွန်ဖြူ................................၄ တက်( နုပ်နုပ်စဉ်း)
ချင်းသေးသေး.............................. ၁တက်( မျှင်မျှင်လှီး)
ှုပန်းငရုပ်ပွ....................................၂ လုံး (အစေ့ထုတ်ပြီးပါးပါးလှီး)
ကြက်သွန်မြိတ်+နံနံပင်...................အနည်းငယ် (၁လက်မခန်.ပိုင်းဖြတ်ပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း................................၃ တောင့်( ဓါးပြားရိုက် )
ငရုတ်ကြမ်းမှုန်. ............................၁ ဇွန်း ( ထမင်းစားဇွန်း)
ငရုတ်သီးဆော့စ်( ချီတို)...................၂ ဇွန်း (..........။.......)
ပုစွန်တွေကိုခေါင်းချိုး၊ အခွံခွါ ၊ချေးထုတ်သန်.စင်ပြီးရင်ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန်.အနည်းငယ်နှင့်နှပ်ထားပါ ( သတိပြုရန် ။ ။ ပုစွန်တွေခွါပြီးမှ..ရေပြန်ဆေးပါက..အချိုဓါတ်ဆုံးရှုံးပါတယ် )
ပါ၀င်ပစ္စည်းများအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီဆိုရင်တော့...ပူနေတဲ့ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာ
ကြက်သွန်ဖြူနဲ.ချင်းကို နနွင်းမှုန်.အနည်းငယ်နှင့်ဆီသတ်ပါ...။
ထို.နောက်ကြက်သွန်နီကိုပေါင်းထည့်ပြီး...အနည်းငယ်နွမ်းလာလျှင်..ငရုတ်
ကြမ်းမှုန်.ကိုထပ်ပေါင်းထည့်ပါ..။
ချက်ချင်းပုစွန်ကိုထည့်ပြီး..သကြား၊ ငါးငံပြာရည်၊ ခရုဆီ ၊ ပာင်းခတ်မှုန်.၊ သံပုရာရည်တို.ဖြင့်အရသာသွင်းပါ...။မီးအရှိန်ကိုမြှင့်တင်ပြီး ၃မိနစ်ခန်.ကြော်ပေးပါ။
ပုစွန်တွေပာအရသာတွေစုပ်ယူပြီးရေအနည်းငယ်ခမ်းခြောက်သွားလျှင်ပန်း
ငရုတ်ပွနဲ.ခရမ်းချဉ်သီးတို.ကိုဖြည့်စွက်ပါ...။
မိမိနှစ်သက်သောအရသာပြည့်စုံပြီဆိုရင်တော့..နံနံပင် ကြက်သွန်မြိတ်လေးဖြူးထည့်ပြီးသုံးဆောင်နိူင်ပါသည်...။
