18 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

♨️ပိန္နဲသီးနဲ့ဝက်သား♨️

ပါဝင်ပစ္စည်း
◾ပိန်နဲသီး၊ ဝကျသား
◾ကြက်သွန်ဖြူ/နီ၊ ဂျင်း
◾ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ နနွင်း၊ အရောင်တင်မှုန့်။

⬛ ပိန္နဲသီးကိုအစေးထွက်အောင်ဓားရိုးလေးနဲ့ထုပေးပါ။ အစေးမကပ်အောင် လက်ကိုဆီသုပ်ပြီးကိုင်တွယ်ပါ။ ပြီးလျှင် အခွံသင်ကာအူတိုင်ထုတ်ပြီးအနေတော်တုံးပါ။ အစေးတွေပြောင်အောင်ပိန္နဲသီးကိုဆားရည်နဲ့ (၁၅)မိနစ်ခန့်စိမ်ပြီး ရေပြောင်အောင်ဆေးပါ။ ဝက်သားကိုလည်း ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ နနွင်း၊ ပဲငံပြာရည်ထည့်နယ်ထားပါ။ ပြီးလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ/နီ/ဂျင်း ဆီသတ်ပါ။ နနွင်း၊ ဆား၊ အချိုမှုန့်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်ရဲလာပါက အရောင်တင်မှုန့်ထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် ဝက်သားတွေထည့်ကာ ဆီပြန်အောင်လုံးပါ။ ဆီပြန်ပြီဆို ပိန္နဲသီးထည့်ပြီး
လိုသလောက်ရေထည့်ကာ ဝက်သားနဲ့ပိန္နဲသီး နူးသည်အထိတည်ထားလိုက်ပါ။ ပိန္နဲသီးနဲ့ဝက်သားနူးပြီဆိုရင်တော့ သုံးဆောင်လို့ရပါပြီ။

image