အိမ်မှာ ကြက်ပြုတ်ရည် တစ်အိုးရှိရင် ထမင်းစားခါနီးမှ
ဒီလို အသီးအရွက် စိမ်းစိမ်းလေးတွေ ခပ်သောက်လို့ရပါတယ်။
ကြက်သားနဲ့ အရိုးတွေကို ခုတ်ထစ် ဆေးကြောပီး
ဂျင်းထောင်း,ကြက်သွန်ဖြူ တစ်ပြားရိုက်,
အရသာမှုန့်,ဆားနဲ့နယ်ပီး အိုးထဲထည့်ပါ။
မီးဖိုပေါ်တင်ပီး အရည်များခန်းသွားအောင်လှော်ပေးပီး
ရေပူပူထည့်ပီး အသားနူးအောင်တည်ထားပါ။
ငရုတ်ကောင်းလေး ခပ်ထားပါ။
မိမိနှစ်သက်သလောက် အရည်ခပ်ပီး
ဗူးသီး ( သို့ ) ကျောက်ဖရုံသီး တို့ကိုထည့်ပီး
အသီးနူးအောင် တည်ပီး
ဟင်းချို လုပ်သောက်လို့ ရသလို
ဂွေးတောက်ရွက်,မြင်းခွာရွက်,ဒန့်ဒလွန်ရွက်
ဗူးရွက်,ကျောက်ဖရုံရွက်,ဂေါ်ရခါးရွက်
ဟင်းနုနွယ်ရွက်,ကိုက်လံ စသဖြင့်
မိမိနှစ်သက်ရာ အရွက်လေးတွေခပ်ပီး
၁ မိနစ်ခန့် မီးဖိုပေါ်တင်ပီး
ဟင်းချိုအဖြစ် သုံးဆောင်နိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။
ချဉ်စပ် ဟင်းချိုလည်း လုပ်သောက်နိုင်ပါတယ်။
