မရမ်းသီးသုပ်
မရမ်းသီးကိုတော. မြန်မာပြည်အောက်ပိုင်းဒေသတွေမှာ အများဆုံးထွက်မယ်ထင်ပါတယ်..
အချဉ်သီးနှင့် အချိုသီးရှိရာ အချဉ်သီးကိုသာ အများဆုံး သုပ်စား၊ကြော်စား၊ ထောင်းစား၊
ငပိချက်ချက်စား ကြပါတယ်ရှင်၊ ဆားရည်စိမ်ပြီး တို.စရာအဖြစ်စားသလို… အချဉ်ပေါင်းလုပ်ပြီးသရေစာအဖြစ်လဲ စားကြပါတယ်ရှင်.
ကြိုက်တဲ.လူအတွကတော. ခံတွင်းမြိုင်စေတယ်ဆိုရင်လဲ မမှားဘူးပေါ.ရှင်..
မရမ်းသီးအမှည်.ကိုလဲ သစ်သီးအဖြစ်စားသုံးနိုင်ပါတယ်..
ဒါကကျွန်မသိသလောက်ပါပဲရှင် လိုအပ်တာများရှိရင်ထပ်ဖြည်.ပေးနိုင်ပါတယ်..
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
မရမ်းသီး (100 g)
ကြက်သွန်နီတစ်လုံး၊
မျှင်ငပိကင် (သို.) ငပိထောင်း- လက်ဖက်ဇွန်းတစ်ဇွန်း
ဆား၊ အရသာမှုန်.- ငံပြာရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊
ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း - ထမင်းစားဇွန်း 2 ဇွန်း
မြေပဲလှော်ထောင်း - ထမင်းစာဇွန်း 1 ဇွန်း၊
ငရုပ်သီးအလှော်မုန်. - အနဲငယ်
ပြင်ဆင်နည်း
မရမ်းသီးကိုရေဆေး ထိပ်ဖြတ် နှစ်ခြမ်းခြမ်း အစေ.ထုပ်ကာပါးပါးလှီးထားပါ..
ကြက်သွန်နီကိုအခွံခွာကာ ပါးပါးလှီးကာရေနှစ်ရေလောက်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။
ပါးပါးလှီးထား မရမ်းသီးကိုကြက်သွန်၊ ဆား၊ အရသာမှုန်.၊ ငံပြာရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊ ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း ၊ မြေပဲလှော်ထောင်း၊ ငရုပ်သီးအလှော်မုန်.တို.ကိုထည်.ကာသမအောင်နယ်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်၊..
အချဉ်မကြိုက်သူများ ပုဇွန်ခြောက်မှုန်.ပိုထည်နိုင်ပါတယ်ရှင်…
သတ်သတ်လွတ်စားသုံးသူများမြေပဲလှော်ထောင်းပိုထည်.ပြီး သုပ်စားနိုင်ပါတယ်ရှင်

Nandi Chit
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?