ခရမ်းချဉ်သီး စားသင့်တဲ့ အကြောင်းရင်း ၉ ချက်
(၁) ခရမ်းချဉ်သီးဟာ အသားအရည် အတွက် အလွန်ကောင်းမွန်ပါတယ်။
(၂) ကင်ဆာရောဂါတွေကို ကာကွယ်နိုင်တဲ့ အစွမ်းရှိပါတယ်။
(၃) အရိုးတွေကို သန်မာအောင်လည်း ကူညီပေးနိုင်ပါတယ်။
(၄) ဆေးလိပ်သောက်ခြင်းကြောင့် ဖြစ်လာနိုင်တဲ့ ရောဂါတွေကိုလည်း ကာကွယ်နိုင်ပါတယ်။
(၅) နှလုံး အတွက်လည်း အထူးပင် ကောင်းမွန်စေတယ်။
(၆) ဆံပင် ကျန်းမာ သန်စွမ်းမူ အတွက် ဆေးကောင်းတစ်လက် ဖြစ်ပါတယ်။
(၇) ကျောက်ကပ်အတွက်လည်း အကောင်းဆုံး ဆေးဖြစ်ပါတယ်။
(၈) မျက်လုံး ကျန်းမာရေးအတွက် နေ့စဉ် မှီဝဲပေးသင့်တဲ့ အစားအစာ တစ်မျိုး ဖြစ်ပါတယ်။
(၉) သွေးတွင်း သကြားဓာတ်ကိုလည်း ခရမ်းချဉ်သီးက ထိန်းချုပ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
(၁၀) ဒါ့အပြင် မရှိမဖြစ် လိုအပ်သော antioxidant ကိုလည်း ပေးစွမ်းပါတယ်။