7 d - Translate

ရှယ်ထမင်းကြော်လေး အိမ်မှာကြော်စားလိုသူတွေအတွက်👇🤎😍

ထမင်းကြော်ဖို့ဆို ပေါင်းအိုးထမင်းထက် ရေငဲ့ချက်ထားတဲ့ထမင်းက ပိုစားလို့ကောင်းပါတယ်။ ချက်ထားတဲ့ထမင်းအိုးကို ယူ၊ ထမင်းကို လက်နဲ့အသာဖွဖွလေး ကျေအောင်ချေ၊ ခရုဆီ သကြား ဆား ပဲငံပြာရည်လေးထည့် ပြီး အသာလေးထပ်နယ်၊ ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးထားတာကို ဆီပူပူမှာဆီသတ်၊ ဘဲဥထည့်ကြော်ပြီး နှံစပ်အောင်မွှေ၊ အရွက်တွေထည့်၊ နွမ်းပြီဆိုမှ ထမင်းထည့်ပြီးကြော်၊ အဆက်မပြတ် အထက်အောက်နှံအောင် မျှတစွာကြော်ပေးမှ တူးနံ့မထွက်တဲ့ထမင်းကြော်အိအိလေးရမှာပါ။ အသားနဲ့ဘဲကြော်ကြော် ငပိထမင်းဘဲကြော်ကြော် အသားချောင်းတွေနဲ့ဘဲ ကြော်ကြော် ထမင်းကြော်ဖို့အတွက် အဓိကကျတာ ထမင်းရယ် ထမင်းနယ်တဲ့အခါ အသာယာလေးနယ်ပေးခြင်းရယ် မီးအပူရှိန်ညှိတက်ဖို့ရယ်က အဓိကမို့ သိသလောက်လေးရေးပေးလိုက်ပါတယ်နော်။

Credit : May Moe Phyu
Credit : Photos
#ထမင်းကြော်

#အချဥ်_လုပ်နည်း

ဂေါ်ဖီချဥ်
ဂေါ်ဖီပါးပါးလှီး ဆားနည်းနည်း ရှာလရည်/သံပုရာရည်ထည့်ပြီးနယ်လိုက်ပါ ငရုတ်သီးစိမ်းကြိုက်ရင်ညှပ်ထည့်ပါ
ကြက်သွန်ချဥ်
ကြက်သွန်ကိုအကွင်းလိုက်လှီးပြီချီတိုအချဥ်ရည်ဆမ်းပါ
ငရုတ်သီးကြော်
ကြက်သွန်ဖြူကိုညက်အောင်းထောင်းပြီးဆီပူပူဆီဆူဆူထဲဆနွင်းထည့်ကြော် ကြက်သွန်အရောင်ပြောင်းရင်ငရုတ်ကြမ်းဖတ်မှုန့်ဆားအချိုမှုန့်ထည့်မွှေလိုက်ပါ
ကြက်သွန်ဖြူမကြိုက်ရင်ထည့်မကြော်ပါနဲ့
ငရုတ်ချဥ်
ငရုတ်သီးစိမ်းကိုရှာကလာရည်၂ရက်မျှစိမ်ထားပြီးရင်ရပါပြီ

image