ဒညင်းသီးငပိချက် .. ချက်နည်းလေး
ဒညင်းသီးကိုအဆိပ်အတောက် လျော့အောင် ဆန် နဲနဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေ သုံးရေခမ်းအောင်ပြုတ်ပေးရင်ရပါပြီ
ခရမ်းချဉ်သီးကို ညှပ်/ကြိတ်ပါ
ကြက်သွန်နီ/ကြက်သွန်ဖြူ/ငရုတ်သီးခွဲခြမ်းကို ရောကြိတ်ပါ (သို့) ထောင်းပါ
ဒညင်းသီးပြုတ်ထားတာကို တစ်ခြမ်းစီ ငရုတ်ဂျပွေ့နဲ့ ပြားအောင် ထောင်းပါ
ဆီပူပူထဲကို နနွင်းထည့်ပါ ငပိထည့်ပြီး ကြေနေအောင်မွှေပါ ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ငရုတ်နှစ်ထည့်ပြီး အနည်းငယ်ကြာကြာ ဆီသတ်ပါ
မွှေးလာပြီဆိုရင် ခရမ်းသီးထည့်ပါ.... ဆား ဟင်းချိုမှုန့်ထည့်ပြီး ရေမကျန်အောင် ပစ်ပစ်လေး လှိမ့်နေအောင်ချက်ပါ
ပြီးရင် ဒညင်းသီးထုထားတာတွေထည့်ပါ အကုန်မွှေပြီး ရေနဲနဲထည့်ပြီး အုပ်ထားပါ ငရုတ်သီးစိမ်း ထည့်ပါ ရေခမ်းအောင်ချက် အရသာမြည်းပြီး
အရသာရှိတဲ့ ဒညင်းသီးငပိချက်ကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ