1 w - Translate

ငါးခေါင်းချဉ်စပ်
============
ပါဝင်ပစ္စည်းများ

သန့်စင်ပြီး နှစ်သက်ရာ ငါးခေါင်း - ၂ ခေါင်းခရမ်းချဉ်သီးမှည့် - ၂ လုံးမျှစ်ချိုနုနု - အနည်းငယ် (ရေစိမ်ထားပါ)နှစ်သက်ရာ မှို - အနည်းငယ်ငုံးဥ - ပြုတ်ထားပါနံနံပင်ငရုတ်စိမ်းတောင့်ပင်စိမ်းသံပုရာသီးဂျင်း - လက်တဆစ်ကြက်သွန်ဖြူငြုပ်ပွ - ၁ တောင့်စပါးလင် - ၁ ပိုင်း (ထုချေထားပါ)ဆားနနွင်းငံပြာရည်

ပြုလုပ်နည်း

ဂျင်း လက်တဆစ် ၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၊ ငြုပ်ပွတစ်တောင့် တို့ကို ရောထောင်းထားပါ ။ စပါးလင် တစ်ပိုင်းကိုလည်း ထုချေ ထားပါ ။ငါးခေါင်းကို ဆား ၊ နနွင်း ၊ ငံပြာရည် ထည့်နယ်ထားပါ ။ ငုံးဥပြုတ်ထားပါ ။ မျှစ် ကိုရေစိမ်ထားပါ ။ချက်မယ့်အိုးထဲ ငါးခေါင်းထည့် ၊ ဆီ ဇွန်းသေး ၁ ဇွန်းထည့် ၊ ကြက်သွန်ထောင်းထည့် ၊ စပါးလင်ထည့် ၊ ခရမ်းချဉ်သီးထည့် ၊ ဆုံဆေးရေအနည်းငယ်ထည့် တည်ထားပါ ။ဆူပွက်လာရင် အရသာမြည်းပါ မိမိစိတ်ကြိုက် ပြင်ဆင်ပါ ။ ရေကို ငါးခေါင်းမြုပ်အောင်ထည့် ပြန်တည်ထားပါ ။ငါးခေါင်းနူးလာရင် မှို ၊ မျှစ် ၊ ငုံးဥထည့် ၊ နံနံ ၊ ငြုပ်စိမ်း ၊ ပင်စိမ်းအုပ်ပါ ။ ချခါနီးမှ သံပရာရည်ညှစ် ပူပူလေး သုံးဆောင်ပါနော် ။
-

image