ဒူးရင်းသီးမှပေးစွမ်းသော ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများ
ကြိုက်တဲ့သူတွေ အရမ်းကြိုက်ပြီး မကြိုက်တဲ့သူတွေ မုန်းကြတဲ့ အနံ့ခပ်ပြင်းပြင်း ဒူးရင်းသီးကို စားခြင်းဖြင့် ရရှိနိုင်တဲ့ အကျိုးကျေးဇူး များကတော့ အောက်ပါ အတိုင်း ဖြစ်ပါတယ်။
၁။ ဒူးရင်းသီးဟာ အားအင် ကြွယ်ဝမူအတွက် အကောင်းဆုံးသော အစားအစာ တစ်ခု ဖြစ်ပါတယ်။
၂။ ကျန်းမာရေး အတွက် နေ့စဉ် မှီဝဲပေးသင့်တဲ့ အစားအစာများထဲမှ တစ်ခု ဖြစ်တယ်လို့ ဆိုပါတယ်။
၃။ အရမ်းပိန်တဲ့ သူတွေ ဝချင်တယ်ဆိုရင် ဒူးရင်းသီးကို စားနိုင်ပါတယ်။ ဒူးရင်းသီးဟာ အာဟာရဓာတ် ကြွယ်ဝလို့ ခန္ဓာကိုယ် ဝဖြိုးလာအောင် ကူညီပေးနိုင်ပါတယ်။
၄။ Vitamin C များစွာ ပေးစွမ်းတဲ့ အတွက် နာမကျန်းမူတွေ၊ အနာ၊ ရောဂါ ပျောက်ကင်းမူတွေ၊ ကိုလက်စရောဓာတ် လျော့ချမူ စတာတွေအတွက် များစွာ ကောင်းမွန်တဲ့ အသီးပါ။
၅။ နှလုံးနှင့် ပက်သက်တဲ့ ရောဂါတွေ အတွက်လည်း ကောင်းမွန်စေပါတယ်။
၆။ သွေး၊ အရိုး၊ အသားအရေ အတွက် ကောင်းမွန်စေတဲ့ ဒူးရင်းသီးပါ။
၇။ ပိုတက်ဆီယံဒြပ် ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်လို့ သွေးဖိအားကို ထိန်းပေးနိုင်တယ်။ နေ့စဉ် နှလုံးခုန်မူတွေမှာလည်း ၎င်းကများစွာ ကူညီပေးနိုင်တယ်။
၈။ အိပ်ပျော်စေပါတယ်။
Ref -lifehack