ဝက်သားထောင်းစပ်စပ်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဝက်သား(အသားချည်း) – ဆယ့်ငါးကျပ်သား
ဟင်းရွက်ဆီ/မြေပဲ – စားပွဲတင်ဇွန်းနှစ်ဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူညက်ညက်ထောင်း – လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝက်
စပါးလင်နုနု – လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝက်
ငရုတ်ချဉ် – စားပွဲတင်ဇွန်းတစ်ဇွန်း
မြေပဲဆံထောင်း – စားပွဲတင်ဇွန်းနှစ်ဇွန်း
သကြားညို – လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဇွန်းခွဲ
နံနံပင်(ညက်ညက်ထောင်း) – စားပွဲတင်ဇွန်းနှစ်ဇွန်း
ဂျပန်ဆန်မုန့် – ခြောက်ချပ်
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
*ညက်နေအောင် နုပ်နုပ်စဉ်းထားသော ဝက်သားကို အိုးတစ်လုံးဆီမှာ ဆီထည့်ပြီး ဝက်သား
အရောင်ပြောင်းလာအောင် တည်ထားပါ။
*ဝက်သားနူးလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူနှင့် စပါးလင်ထောင်းထားတာကို ထည့်မွှေ၍နှစ်မိနစ်လောက်တည်ပါ။
*ဝက်သားအိုးထဲကို ငရုတ်ချဉ်၊ မြေပဲမှုန့်၊ အုန်းနို့၊ သကြား၊ ငံပြာရည်နှင့် နံနံထောင်းထားတာတွေ
ထပ်ထည့်ပြီး ပူပူနွေးနွေး ပန်းကန်မှာခပ်ထည့်စားလို့ရပြီ ဖြစ်ပါတယ်။
ဒီဝက်သားထောင်းစပ်စပ်ကိုဂျပန်ဆန်မုန့်နဲ့ တွဲစားကြသလို ဂဏာန်းအသားထောင်းမှာလို ဟင်းသီးဟင်းရွက်သီးနှံစုံနှင့်လည်းစားလေ့စားထရှိပါသည်။