၁။ ထမင်းသုပ်
*****************
ထမင်းဖြူ,ပဲကြာဇံ,အာလူး,အကြော်
နံနံပင်,ကြက်သွန်နီ,ဂေါ်ဖီ,မြေပဲ
( ဤ ၈ မျိုးကို )
ကြက်သွန်နီ ဆီသတ်ဆီ, မကျည်းရည်
အရသာမှုန့်,ပုစွန်ခြောက်မှုန့်,ပဲမှုန့်,ငံပြာရည်
( ဤ ၆ မျိုးနဲ့ ရောနယ်ပီး )
မိမိ နှစ်သက်ရာ အရသာ စပ်ပီး သုပ်ရုံပါပဲ။
ပီးရင်တော့ ငရုတ်သီးစိမ်း,ကြက်သွန်ဖြူလေးနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးပါ။
#cooking