ဝက်အူချောင်း ကိုက်လန်ခရုဆီဟင်း
-------------------------------------------
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဝက်အူချောင်း - ၂ ချောင်း ( အနေတော်လှီးထားပါ)
ကိုက်လန် - ၂ဝဝ ဂရမ် ( အနေတော်လှီးဖြတ်ပါ)
ကြက်သွန်မြိတ် - ၂ ချောင်း ( အနေတော်လှီးဖြတ်ပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ - ၃ မြွှာ (ဓားပြားရိုက်ပါ)
ကြက်သွန်နီ - ၁ လုံး ( ပါးပါးလှီးပါ )
ငရုတ်သီးအနီ - ၄ တောင့် ( ထက်ခြမ်းခြမ်းပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း - ၂ တောင့် ( ထက်ခြမ်းခြမ်းပါ )
ဆီ - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဆား - အနည်းငယ်
သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
ခရုဆီ - စားပွဲဇွန်း ၁ ၁/၂ ဇွန်း
ကော်ရည် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကြည် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီထည့်ပါ။ ဆီပူလာရင် ကြက်သွန်အဖြူ/အနီကို ဆီသတ်ပါ။ အနံ့မွှေးလာရင် ဝက်အူချောင်းကို ထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်၊ ဆား၊ သကြား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ ရေတို့ကို ထည့်ပါ။ ရေဆူလာရင် ကိုက်လန်ထည့်ပါ။ အနံ့အရသာ ပြည့်စုံရင် ကော်ရည်ထည့်ပါ။ အားလုံးရပြီဆို ကြက်သွန် မြိတ်ထည့်မွှေပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။