ဝက်ဆီဖတ်ကြော်နည်း
ဝက်သားကို အသားတွေနဲနဲလှီးဖယ် (အသားနဲ့မှ ကြိုက်ရင်မဖယ်နဲ့/ ရောင်းတန်းတွေကဖယ်ကြတယ် အသားပါလေရာ သာပါတယ်)
ပြီး အဆီသီးသန့် အနေတော်တုံးထား၊ ကြက်သွန်ဖြူနံနံပင်အမြစ် အသားမှုန့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ကို ရောထောင်းပြီး၊ ဇလုံတခုထဲမှာ ဝက်ဆီဖတ်တွေရယ်၊
ခရုဆီနည်းနည်းထည့်မယ်၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်နည်းနည်းထည့်မယ်၊ ယိုးဒယားမယ် အကြော်မှုန့်နည်းနည်းရယ်၊ အပေါ်ကထောင်းထားတာတွေရယ် အကုန်လုံးထည့်နယ်ပြီး တစ်နာရီခန့် အဆီထဲစိမ့်ဝင်သွားအောင် နှပ်ထားမယ်။
ရပြီဆို မီးအလယ်အလတ်နဲ့ ဖြည်းဖြည်းချင်းကြော်မယ်။ မီးအားများရင် တူးမယ်။ ဆီပေါက်မယ်နော်။
သကြားထည့်ချင်လည်းရတယ်နော် သကြားထည့်ရင် သူကအသားမကျက်သေးဘဲမဲသွားတတ်တာမို့ မီးမပြင်းဖိုကို့ ဂရုစိုက်ရပါမယ်။
ပါဝင်အချိုးအစား အတိအကျမရေးပေးတာက ကိုယ်ကြော်ချင်တဲ့ ဝက်သားအချိန်အဆပေါ်မူတည်ပြီး ထည့်မယ့်အဆာပလာ လက်ဆမှန်းတတ်အောင်လို့ပါ။