နေတွေပြင်းပြီး အစားသောက်ခံတွင်းသိပ်မတွေ့လို့
စားကောင်းနိုးနိုးနဲ့ အိမ်မှာ ဒီလိုလေးချက်စားဖြစ်ပါတယ်
ဆိတ်သားခြောက်ကို မချက်ခင်ညကတည်းက ရေစိမ်ထားပါတယ်
မနက်ရောက်တော့ ဆိတ်သားခြောက်ကို ရေနွေးဆူဆူထဲ ၃ မိနစ်လောက်ထည့်ပြုတ်ပြီး ပြန်ဆယ် အအေးခံ အတုံးလှီးထားပါတယ်
ကြက်သွန်နီဖြူဂျင်းငရုတ်ပုခြောက်ဆနွင်းအကုန်ရောထောင်းပါတယ်
ငရုတ်စပ်စပ်လေးစားချင်လို့ ပီနံသီးအနည်းငယ်ကို
ညက်နေအောင်ကြိတ်ထားပါတယ်
ဆီဆူရင်ထည့် ထောင်းထားတာ ဆီသတ်
ခရမ်းချဥ်သီးတစ်လုံးလောက်ပါးပါးလှီးထည့်မွှေပါတယ်
ပီနံသီးကြိတ်ထားတာထည့်ပါတယ်
အနှစ်လေးနဲ့နယ်စားချင်လို့ အနှစ်ကျရုံအတွက်ဘဲဆိုတော့ ခရမ်းချဥ်သီးအများကြီးမထည့်ပါဘူးနော်
ပျော့အိပြီဆို ဆိတ်သားခြောက်တုံး သကြားနည်းနည်း ဆားနည်းနည်းထည့်ပြီး ရေထည့်ကာ အနှစ်ထွက် အခမ်းချက်ပါတယ်ရှင်
နောက်ဆုံး ပျဥ်းတော်သိမ်းရွက်လေးထည့်လိုက်ပါ ရပါပြီ
ဆိတ်သားကြိုက်သူမို့ စားရတာခံတွင်းတွေ့ပြီး ကိုယ့်အတွက်တော့ တကယ်စားမြိန်စေတဲ့ဟင်းတစ်ခွက်ဖြစ်ခဲ့ပါတယ် 😌