5 w - Translate

အိန္ဒိယစတိုင်လ် ဘဲဥဟင်း
==================
ပါဝင်ပစ္စည်း

ဘဲဥ ၄လုံး
ကုလားပဲခြမ်း ၂ဇွန်း
ကြက်သွန်နီ ၁လုံး
ခရမ်းချဉ်သီး ၂လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ ၃မွှာ
ချင်းပါးပါး ၂ချပ်
အိန္ဒိယမဆလာ ၁ဇွန်း tsp
သကြား ၁ဇွန်း tsp
ဆား,ဟင်းခတ် အနည်းငယ်စီ
နနွှင်း အနည်းငယ်
ငရုပ်သီးအစိမ်းမှုန့် အနည်းငယ်
ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက် ၁၀ရွက်
ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့် ၄တောင့်
နံနံပင် အနည်းငယ်

ပြုလုပ်နည်း

-ကုလားပဲကိုနူးအောင်ပြုတ်ထားပါ။
-ကြက်သွန်နီ,ဖြူ,ချင်း ကိုညက်အောင်
ထောင်းထားပါ။
-ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်၍ နနွင်းအနည်း
ငယ်နှင့်ထောင်းထားသည်များကို ထည့်၍
ဆီသတ်ပါ။
-ကြက်သွန်တွေနွမ်းသွားရင် ငရုပ်သီး
အစိမ်းမှုန့်ထည့်ပါ။
ဆား,ဟင်းခတ်မှုန့်ထည့် ပေးပါ။
အားလူးကိုအတုံးသေးလေးတွေတုံး
ပြီး၃မိနစ်လောက် ဆက်ပြီးဆီသတ်ပါ။
မဆလာထည့်ပါ ။ရေအနည်းငယ်ထည့်
၁မိနစ်လောက်ကြာရင် ခရမ်းချဉ်သီးထည့်
ပါ။ ဘဲဥပြုတ်ပြီးသားများကိုအခွံခွာပြီး အရ
သာဝင်အောင်ဓါးနဲ့မွှန်းပြီးထည့်ပါ။
ပြုတ်ထားသောကုလားပဲခြမ်းများထည့်ပါ။
ဟင်းအနည်းငယ်ပျစ်သွားသည့်အထိ
မီးအေးအေးနဲ့၅မိနစ်လောက်ချက်ပေးပါ။
ပြီလျှင် မန်ကျည်းသီးမှည့်အရည်ကို အနည်းငယ်ခပ်ပြီး အရသာအနေတော်ရင်
ငရုပ်သီးခြောက်ကြော်နဲ့နံနံပင်အုပ်လိုက်
၍သုံးဆောင်ပါ။

image