#၀က်အူချောင်းနှင့်ကြာဆံကြော် (Stir-Fried Vermicelli with Sausages)
ကြာဆံကြော်ကြိုက်သော အိမ်က မိသားစုတွေအတွက် အမြဲကြော်ပေးဖြစ်သော
နည်းပါ။ ကြော်စားကြည့်လိုက်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဝက်အူချောင်းအချို – ၃ ချောင်း (အနေတော် ပါးပါးလေးများ လှီးထားပါ)
ကြာဆံ – ၃၀ ကျပ်သား (အထုပ်အညွှန်းအတိုင်း ရေဖြောထားပါ)
ပဲငံပြာရည် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အချို – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
အသီးအရွက်ဆီ – စားပွဲဇွန်း ၂ ၁/၂ ဇွန်း
မုန်လာဥနီ – ၁ ပိုင်း (အခွံနွှာပြီး ခပ်ပါးပါးအကွင်းလေးများ လှီးထားပါ)
ဂေါ်ဖီ – ၁ စိတ် (အနေတော်လေးများ လှီးထားပါ)
မုန်ညင်းရွက် – ၃ ပင် (အနေတော် လှီးထားပါ)
ရွှေပဲသီး – ၈ တောင့် (ဘေးအချော်များ ချိုးပြီး ထက်ပိုင်းပိုင်းထားပါ)
ကြက်ဥ – ၂ လုံး (ခလောက်ပြီး ကြော်ထားပါ)
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဇောက်နက်ဒယ်အိုးကြီးထဲ ဆီကို အပူပေးပါ။ ဒယ်အိုးပူလာလျှင် ခပ်ပါးပါးလှီးထားသော ဝက်အူချောင်းများ ထည့်ကြော်ပါ။ ဝက်အူချောင်း ကြွပ်ရွသည်အထိ ကြော်ပါ။
၂။ ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး အသီးအရွက်ဆီ ထည့်ပါ။ ဆီပူလာလျှင် မုန်လာဥနှင့် ရွှေပဲသီးများ ထည့်ပြီး ၃ မိနစ်ခန့် ကြော်ပါ။ ပြီးလျှင် မုန်ညင်းရွက် ထည့်ကြော်ပါ။ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံး ထည့်ပြီး အသီးအရွက်များ၊ ဝက်အူချောင်းနှင့် ကြာဆံ အားလုံးနှံ့အောင် ခပ်ဖွဖွလေး မွှေပါ။ ဆားမြည်းပြီး လိုတာထပ်ဖြည့်ပါ။ ကြော်ထားသော ကြက်ဥကြော်များကို အပေါ်မှာ ဖြူးပါ။ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အချဉ်ဖြင့်တွဲပြီး ပူပူလေး စားသုံးပါ။
မှတ်ချက်- ဝက်အူချောင်းနှင့် ဝက်သားအစား အခြားအသားများကို အစားထိုး အသုံးပြုလို့ရပါတယ်။