မုန်လာဥ ချည်ရည် ချက်နည်း
မုန်လာဥကို ပါးပါးလှီး ရေးဆေး
စစ်ထားပါ မုန်ညှင်းဖူးကို လဲ သင်ပီး
ရေဆေး စစ်ထားပါ မန်ကျည်းစိမ်းကို ရေဆေးပီး ပြုတ်ထားပါ
အိုးထဲသို့ မုန်လာဥ မုန်ညှင်းရွက်
ဆီနဲနဲ နနွမ်း ငပိအနည်းငယ် ခရမ်းချဉ်သီး သုံးလုံးလောက်နဲ့ ထဲ့လုံးပါ ခရမ်းသီး လိပ်သွားမှ
မန်ကျည်းရည် ထဲ့ပီး ကြာကြာလေး လုံးပါ လုံးပီးမှ ရေထဲ့ပါ
ကြာကြာလေး ပွက်မှ ဆား အရသာမှုန့် ထဲ့ပါ ချဉ်ရည်က ကျမှ
မြိန်တာပါ နံနံထဲ့လိုက်ပါ
ခရမ်းသီး ပေါရင် ခရမ်းချဉ်သီး များများနဲ့ ချက်တာ ပို မြိန်ပါတယ်
မန်ကျည်းရည် ထဲ့စရာ မလိုတော့ဖူးပေါ့ ...
မုန်လာဥ အနံ့မွှေးမွှေး လေးနဲ့
ထမင်း မြန်စေတဲ့ ချည်ရည် တစ်ခွက်ပါ