၁=အသီးအရွက်များကိုပုံပါအတိုင်းလှီးထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူဓါးပြားရိုက်ထားပါ။
၂=ကြက်ဥတစ်လုံးခေါက်ထားပြီးကြော်ထားပါ(ကိုယ့်ကြက်ဥကတော့တစ်လုံးထဲမှာအနှစ် ၂လုံးပါလို့များသွားတာပါ)
၃=ကြာဇံကိုရေနွေးစိမ်ထားပါ၊ရေနွေးအေးသွားရင်ဆယ်ပြီးဇကာဖြင့်စစ်ထားပါ။ ရေစစ်သွားလျှင်ပဲငံပြာရည်၊ဆား၊ငရုပ်ကောင်းမှုန့်၊အရသာမှုန့်၊ကြက်ဥကြော်ထားသောဆီ
ထမင်းစားဇွန်း၁ ဇွန်းခန့်ထည့်၍နယ်ထားပါ။
၄=ဒယ်အိုးထဲဆီထည့်ပြီးဆီပူလာလျှင်ကြက်သွန်ဖြူထည့်ပါ ။အနံ့မွှေးလာလျှင်
ကြက်သား(သို့)ဝက်သားကြိတ်သားထည့်မွှေပါ။
ကြက်သားအရောင်ပြောင်းလာလျှင်မှိုထည့်ပါ၊ဥနီထည့်ပါ။အရသာမှုန့်၊ဆားသကြား၊ပဲငံပြာရည်အကြည်တို့ထည့်ပါ။ကြက်ဥကြော်၊
ငရုပ်ပွနှင့်ကြက်သွန်မိတ်ထည့်ပါ။အသီးအနှံများနူးလျှင်ကြာဇံထည့်ပါ။မကပ်အောင်မွှေပြီး ၊ကပ်လျှင်ရေအနည်းငယ်ထည့်ပေးပါ။
(မကပ်တည့်အိုးကပိုအဆင်ပြေပါတယ်)
ကြာဇံမကြေအောင်အသာမွှေပေးပါ။အရသာမြည်းပြီးအဆင်ပြေရင်ရပါပြီ။