ဆိတ်သား အားလူး
~~~~~~~~~
ဆိတ်ပေါင်သား ၂၅သား
အားလူး ၃လုံး
ပျဉ်တော်သိမ် ၂ခက်
ကြက်သွန်နီ ၃လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ ၅မွှာ
ဂျင်း လက်တဆစ်
ဆား အနည်းငယ်
သကြား ။
မဆလာ ။
ငရုတ်ပုထောင်း ။
နနွင်း ။
ငံပြာရည် ။
ဒိန်ချဉ် ၁ဇွန်း
-ဆိတ်သားကို ရေဆေးရေစစ်ပြီး ဆား သကြား နနွင်း မဆ
လာ ဒိန်ချဉ် တို့နှင့်ရောနယ်ပြီး ၃နာရီခန့်နှပ်ထားပါ။(ကျွန်မက
မနက်ချက်ရန် ညထဲကနှပ်ပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပါတ
ယ်)အားလူးကို ဆားနယ်ပြီးအပေါ်ရဲရုံလေးကြော်ပြီးဆီစစ်ထာ
ပါ။
-ဆီ ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း တို့ကို ငရုတ်ပုထောင်းနှင့်
ဆီသတ်ကာမွှေးလာလျှင် ပျဉ်တော်သိမ်ထည့်မွှေ၍ဆိတ်သား
ထည့်၍ ရေခန်းသည်အထိ လုံးပါ။ရေခန်း ဆီပြန်လျှင် ငံပြာ
ရည်ထည့်၍ ရေထပ်ထည့်ကာ နူးသည်အထိတည်ပါ။နူးလျှင် အားလူးရော၍ ရေနွေးအနည်းငယ် ထည့်၍ ဆီပြန်သည်အထိ တည်၍ ပျဉ်တော်သိမ်ထည့်မွှေကာ ရပါပြီရှင်။
ဒိန်ချဉ်အစား သံပုရာသီးထည့်နိုင်ပါသည်၊ဆား သကြားအစား
အချိုမှုန့်/ကြက်သားမှုန့် ကြိုက်နှစ်ရာ သုံးနိုင်ပါသည်။