ပဲကြီး ဆူးပုတ်
ပဲကြီးကို ရေဆေးသန့်စင်ပြီး ဆား /ဆနွင်း / ငပိ / အချိုမှုန့် / ကြက်သွန်ဖြူထောင်းနှင့် ရေထည့်ပြီး
နူးအိလာသည်အထိ တည်ပါ
ပဲကြီးကို ချေလိုက်လဲရပါတယ်
ရေလိုသလို ထည့်ပါ
မိမိလိုသလောက် ဟင်းရည် အပြစ်/အကျဲ အနေအထားရလျှင် ဆူးပုတ်ရွက်အုပ်ပါ
ဆူးပုတ်ရွက် ကျက်လျှင် ရပါပြီ
(ဆားလျှော့ထည့်ပါ ပဲကြီးက ဆားကြောက်သည်