မာလာ အသီးရွက်သုပ်ရင်..မပါမဖြစ် ထည့်လေ့ရှိတာကတော့
1. ကြာဆွယ်..
2. မုန်လာဥနီ
3. တရုတ်မုန်ညှင်းထုပ် (Chinese cabbage)
4. မှိုတမျိုးမျိုး..
5. ပဲလိပ် တို့ပါဘဲ..
6. ဘာနဲ့လုပ်မှန်း မသိတဲ့ ကော်ပြားလို မုန့်ဖတ်လေးတွေ ကို မြန်မာမှာ အလွယ် ၀ယ်ရနေသူများကို ပြုတ်ပီးထည့်နိုင်ပါတယ်၊ မမီးအတွက်တော့ အသီးအရွတ် ကြွတ်ကြွတ်ထုတ်ထုတ်လေးတွေကိုဘဲ အသုံးပြုရတာ ပိုနှစ်သက်ပါတယ်။
7. အသီးရွက်တွေကိုရေဆူမှာ ဆားထည့်ပြုတ်၊ ခဏလေး ထားပီး ဆယ်..။ ရေအေးစိမ်..။ ရေစစ်ထား..။
8. အသင့်လုပ်ထားတဲ့ မာလာ အနှစ်နဲ့နယ် ဆား..ပဲငံပြာရည် အကျဲ..အပြစ်တို့ကို သင့်ရုံထည့်ပါ..။ အစပ်ကြိုက်လျှင် ငရုပ်သီး ခွဲခြမ်းကြော် ထပ်ထည့်ပါ။

image