1 w - Translate

Salami And Two Layers Cheese Mashed Potato"
(ဆလာမီနဲ့ချိစ်၂ထပ်အာလူးကြော်နည်း)
..............................................................................


ဒီအာလူးဟင်းကတော့ အထပ်လွှာလေးနဲ့ အာလူးဖြစ်ပါတယ်။
အာလူးကို MASH ချေမွပြီး ဒိန်ချဉ်ထောပတ်နဲ့ထပ်ရော၊ အာဗင်မှာပြန်ကင်တဲ့ Version မျိုးဖြစ်တာမို့
တစ်မျိုး လေးဆန်းပါတယ်။ ဆန်းဆန်းပြားပြားလေးနဲ့ အရသာလေးတစ်မျိုးမို့
အထူးအဆန်းချက်ချင်သူများအတွက်တော့ လေ့လာသင်ယူစရာ ဟင်းတစ်မျိုးပါပဲ။
ကဲ စမ်းချက်ကြည့်ရအောင်။

လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
.................................
• အာလူး - ၂ ပေါင် (အခွံခွာ၊ အတုံးသေးသေးလှီးထားပါ)
• ထောပတ် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
• ဒိန်ချဉ် (Sour Cream) - ၁/၂ ခွက် (၈အောင်စအရွယ်ခွက်)
• အမျှင်သေးခြစ်ထားတဲ့ ချယ်တာချိစ် - ၁ ခွက် (၈အောင်စအရွယ်ခွက်)
(Shredded Chedder Cheese)
• ဆလာမီ အသားချပ် (Salami Slices) - ၁၂ချပ် (သေးသေးစိတ်စတပ်လှီးထားပါ။)

ပြုလုပ်နည်း
....................
၁။ ပွက်ပွက်ဆူနေတဲ့ ရေပူပူမှာ အာလူးတုံးလေးတွေကို မိနစ်၂ဝခန့်(သို့)အာလူးတွေ
ပျော့ပြောင်းလာတဲ့အထိ ပြုတ်ပါ။ ရေကို စစ်ချပါ။

၂။ အာလူးကို အိုးထဲပြန်ထည့်ပြီး ထောပတ်နဲ့ ဒိန်ချဉ် (Sour Cream)ကို
အာလူးနဲ့ ရောထည့်ပါ။

၃။ ပြီးရင် (Potato Masher) (အာလူးကြေအောင်လုပ်တဲ့ကိရိယာ)နဲ့ အာလူးတွေကို
ပျော့ပျော့ပြောင်းပြောင်း ကျေမွလာအောင် ဖိပြီးမွှေနှောက်ပေးပါ။

၄။ အာလူးတွေကြေမွပြီး နူးညံ့ပျော့ပြောင်းလာရင် အာလူးရဲ့တစ်ဝက်ပမာဏကို
အာဗင် (Oven)မှာသုံးမယ့်အိုးထဲမျက်နှာပြင် ညီညီညာညာလေးဖြစ်အောင် ဖြန့်ခင်းထည့် ပေးပါ။

၅။ ပြီးရင် ချယ်တာချိစ်ရဲ့တစ်ဝက်ကို အာလူးမျက်နှာပြင်ပေါ် ညီညီမျှမျှ ဖြန့်ဖြူးပေးပါ။

၆။ ကျန်ရှိနေသေးတဲ့ အာလူးအရောအနှောတစ်ဝက်ကို ချိစ်တွေပေါ်
နောက်တစ်ခါ ညီညီ ညာ ညာ ဖြန့်ဖြူးပေးပါ။

၇။ နောက်ဆုံးအနေနဲ့ သေးသေးစိတ်စိတ်လှီးထားတဲ့ ဆလာမီအသားတွေကို
အာလူးပေါ်ဖြန့်ဖြူးပေးပြီး ကျန်ရှိ သေးတဲ့ ချိစ်တစ်ဝက်ကိုလည်း ညီညီမျှမျှထပ် တစ်ခါ ဖြန့်ဖြူးပေးပါ။

၈။ အာဗွင် (Oven) ကို အပူချိန် ၃၅ဝဒီဂရီဖာရင်ဟိုက် ချိန်ပြီး၅မိနစ်ကြို အပူပေးထားပါ။
အာလူးဗန်းကို မိနစ် ၄ဝ ဖုတ်ပြီးရင် အအေးခဏခံထားပြီး အဆင်သင့် သုံး ဆောင်နိုင်ပါပြီ။
.......................................................

image