ဒယ်အိုးနီတွေကို ကြာကြာအသုံးခံချင်ရင် ဒီလိုသုံးပါ
ဒယ်အိုးနီတွေကို ဟင်းချက်ဖို့ သုံးတဲ့အခါ အများစုကတော့ သုံခါနီးမှ ဆေးကြောသန့်စင်ကြပါတယ်။ ပြီးရင် ပလပ်ထိုးမယ်၊ ခလုပ်ဖွင့်မယ်၊ မီးပူလာလို့ ဒယ်အိုးထဲက ဆေးကြောထားတဲ့ရေအကြွင်းအကျန်လေးတွေက အမြုပ်တစ်စီစီနဲ့ အငွေ့ပြန်ပြီး ခန်းလာတော့မှ ဒယ်အိုးထဲ ဆီဖြည့်ပြီး စချက်ကြပါတယ်။ အဲ့ဒီကစပြီး မှားပါတယ်။
အဲ့လိုလုပ်ခြင်းအားဖြင့် ဒယ်အိုးနီကို ပျက်စီးလွယ်စေပါတယ်။ တရုတ်ထုတ် ဒယ်အိုးနီတွေဆိုရင် ကွိုင်ပေါက်ပြီးတော့ မြန်မြန်ပျက်စီးမယ်။ ယိုးဒယားထုတ် ဒယ်အိုးနီဆိုရင် ကွိုင်ပေါက်ပြီး ဓာတ်ပါ လိုက်တတ်ပါတယ်။
ဒယ်အိုးပူပြီးမှ ဆီထည့်ခြင်းကို ရှောင်ပါ။ ဆေးကြောသန့်စင်ပြီးရင်လည်း အဝတ်သန့် အဝတ်ခြောက်နဲ့ ရေပြောင်အောင်သုတ်ပါ။ ပြီးဆီအရင်ထည့်ပြီးမှ မီးဖွင့်ပါ။ အဲ့လိုလုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကြာကြာလည်း အသုံးခံမယ် တူးတာကပ်တာတွေလည်း သက်သာလာပါမယ်။
Crd
(Tin Oo)
#ဒယ်အိုးနီ
#အသုံးခံနည်းလမ်း