4 w - Translate

ငါးသလောက်ပေါင်း
#ငါးသလောက်ပေါင်း
ငါးသလောက်ကို အကြေးထိုး ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး တက်ကြောထုတ် ထားပါ။ တက်ကြောက ငါးသလောက်ကို ခေါင်းနဲ့ကိုယ် ဆက်တဲ့နေရာက တည့်တည့်လှီးချပါ။ အရေပြားအောက် အသားတွေဆုံတဲ့နေရာမှာ အဖြူရောင်လေး တွေ့ရပါမယ်။ လက်နဲ့အသာအယာစမ်းပြီး ဖြည်းဖြည်း ချင်း ဆွဲထုတ်ပါ။ နှစ်ဖက်လုံး မှာရှိပါတယ်။ အနေတော်ပိုင်းပြီး ဒါးရာပေးထားပါ။ ဆား၊ ဟင်းခတ်မှုန့် ၊နနွင်း ၊ငံပြာရည်၊ ရှာလကာရည် ၊ သကြား တို့နဲ့ အရသာဝင်အောင် နယ်ပြီး နာရီဝက် တစ်နာရီခန့် နှပ်ထားပါ။
Slow cooker တို့ pressure cooker တို့ဆို မကပ်တဲ့အတွက် အောက်ခြေက ဘာမှ မခင်းလဲရပါတယ်။ ရိုးရိုးအိုးနဲ့ပေါင်းရင် အောက်ခြေက ကြံ သို့မဟုတ် စပါးလင် ခင်းပါ။ အောက်ဆုံးက ငါးခေါင်းတွေအရင်စီထည့် ပြီးမှ အမြှီးပိုင်း နောက်ဆုံး ကိုယ်ထည်ထည့်ပါ။ ဆီကို ငါးမြုပ်ရုံ ထည့်ပါ။ pressure cooker နဲ့ဆို ၁နာရီ ဆို အရိုးပါနူးပါပြီ။ slow cookerနဲ့ဆိုရင် ကျွန်မကတော့ ညအိပ်ခါနီး ပုံမှန်ခလုတ်နဲ့တည်ထား မနက်ဆို အရိုးပါနူးအိနေပြီပေါ့။
ရိုးရိုး အိုးနဲ့ဆိုရင်တော့ ရေပါထည့်ပြီး မီးမှန်မှန်နဲ့ ၂နာရီ ခန့်၊ မီးအေးအေးနဲ့ ၃နာရီခန့် ပေါင်းရပါတယ်။
ပြီးမှ ကြက်သွန်နီ ခရမ်းချဉ်သီး ကို အနှစ်သက်သက် ချက်ပြီး ငါးသလောက်ကို လိုသလောက်ပဲ ပြန်ထည့်ချက်ပါတယ်။ ပေါင်းထားတဲ့ငါးသလောက်ကို မကုန်ရင် ရေခဲသေတ္တာ ထဲထည့် သိမ်းထားပြီး လိုမှ အနှစ်နဲ့ပြန်ရောချက်လို့ရပါတယ်။

image