19 w - Translate

မုန်လာချဉ်
========
ခုတစ်လော မုန်လာချဉ်လုပ်တာလေးတွေ တွေ့တွေ့နေလို့ ကိုယ်လုပ်နေကျနည်းလေးကို share ပေးချင်လို့ပါ.. လုပ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်သိမ်းထား, စားမယ်ဆို ဇွန်းသန့်သန့်နဲ့ခပ်, ၆လလောက်အသာလေးခံတယ်.. ဘယ်လောက်ကြာကြာ အမြဲကျွတ်ပြီးလတ်ဆတ်နေလို့ တဂျွမ်းဂျွမ်းနဲ့့ဝါးရတာ တကယ့်အရသာ.. ❤
ပါဝင်ပစ္စည်း
*********
မုန်လာဥဖြူ ၃ စည်း (၁၂လုံး)
မုန်လာဥနီ ၂ လုံး
ငရုတ်သီး အနည်းငယ် (မထည့်လဲရ)
သကြား ၂၅ ကျပ်သား
ရှာလကာရည်(ဗီနီဂါ) ဘူးသေး ၁ ဘူး
ရေသန့် ၁လီတာဗူး တစ်ဝက်
ဆား လက်တစ်ဆုပ်
အရင်ဆုံး သကြား ၂၅ ကျပ်သားကို ရေသန့်နဲ့အရည်ကြိုထားရပါမယ်.. သကြားတွေ ပျော်သွားပြီဆိုရင် မီးဖိုမှချပြီး အအေးခံထားပါ..
မုန်လာဥနီ/ဖြူ များကို အခွံခွာပြီး ဆားရေနဲ့ ဆေးပစ်ပါ.. ပြီးမှ ကြိုက်သလို လှီး ဖြတ်တောက်ပြီး စကာတစ်ခုထဲ ရေစစ်ထားပါ..
အေးသွားပြီဖြစ်တဲ့ သကြားရည်ကြိုထဲကို ရှာလကာရည်ရောလိုက်ပါ.. ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရောသမမွှေလိုက်ပါနော်..
ပြီးရင်တော့ ခုနက ဖြတ်တောက်လှီးထားတဲ့ မုန်လာဥတွေကို ဘူးထဲအရင်ထည့်ပြီး (ရှာလကာ+သကြား+ဆား)အရည်တွေကို မုန်လာဥတွေမြုပ်တဲ့ထိထည့်လိုက်ပါ..
အပြင်မှာ ၈နာရီအနည်းဆုံးထားပြီး စားသုံးနိုင်ပါပြီ..
စားပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်သိမ်းထားရင် အကြာကြီးခံပါတယ်..
PS : ငရုတ်သီးများထည့်ပါက မလှီးပဲထည့်ပါ.. လှီးလိုက်လျှင် ကြာရှည်မခံတတ်ပါ..
သကြားရည်ကိုလဲ ဆန္ဒမစောပဲ အေးမှရှာလကာရည်ရောပါ.. ဓါတ်ပျက်ပြီးစားမကောင်းတတ်လို့ပါ.. ENJOY !!!!! 😉
#cooking

image