19 w - Translate

ငါးသလောက်ပေါင်းနည်းပါရှင်
အရင်ဆုံးငါးသလောက်ကိုသန့်စင်ရေဆေးပြီးငါးတကောင်ကို၃ပိုင်း
ပိုင်းပြီးတပိုင်းချင်းစီကိုဓားနဲ့၂ချက်လောက်လှအောင်မွှန်းထားပါ
ငါးတကောင်ကိုရှောက်သီးပါးပါးတစိပ်ညှစ်ပါ။
ငါးသလောက်ပေါင်းရင်ဖြစ်တတ်တာကအရိုးနူးအောင်အချဉ်ထည့်
ရင်းလက်လွန်ပြီးငါးပေါင်းကချဉ်သွားတတ်တာပါပဲ
ဆား၊အရသာ၊သကြား၊ဆနွင်း၊ငံပြာရည်ကိုအရသာမှန်အောင်နှပ်ပါ
ဒါကြောင့်ငါးတကောင်အတွတ်ခန့်မှန်းလို့ရအောင်ရေးပေးတာပါ။
ငါးကိုအရသာနယ်ပြီးနာရီဝက်လောက်နှပ်ထားပါ။
စပါးလင်ကိုဖွာနေအောင်ထုပြီးပေါင်းမယ့်အိုးထဲအောက်ကခင်းပါ။
ကြံချောင်းတွေခုတ်ပြီးခင်းရင်လဲဟင်းအရသာအချိုလဲလေးသလို
အကပ်လဲသက်သာပါတယ်ရှင်
ပြီးရင်ငါးကိုသေချာစီထည့်ပြီးရေနွေးမြှုပ်ရုံထည့်ပြီးတည်ပါ။
ဆူလာရင်မီးကိုလျှော့ချပါရှင်
အရမ်းဆူရင်ငါးတွေကြေတတ်ပါတယ်
မီးအေးအေးနဲ့ငါးရေမြှုပ်ရုံတည်ပါ။.
ထည့်ထားတဲ့ရေတဝက်လောက်ကုန်ရင်ငါးမြှုပ်ရုံပြန်ဖြည့်တည်ပါငါးပေါင်းထားတဲ့အချိန်ငါးကိုဇွန်းနဲ့လုံးဝမမွှေပါဘူးရှင်
၄နာရီလောက်မီးအေးလေးနဲ့တည်ရင်အရိုးနူးပါတယ်
ရေစပ်စပ်ကျန်တဲ့အချိန်ကြက်သွန်နီဥသေးတွေအလုံးလိုက်ထည့်ပါ။
ဆီသပ်ပါမယ်
ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူ၊၊ငရုတ်သီးကိုရောထောင်းပါ။
ကြက်သွန်နီကိုအကွင်းလှီးထားပါ။
ဒယ်အိုးအပူပေးပြီးပူလာရင်ဆီလောင်းပါ။
ငရုတ်သီးထောင်းထားတာနဲ့ကြက်သွန်နီအကွင်းကိုထည့်ပြီးဆီသပ်ပါ
မွှေးပြီးအရောင်ပြောင်းလာရင်ငံပြာရည်ပေါက်ပါ။
ရေနွေးလောင်းပြီးအနှစ်ကိုအရသာသွင်းပါ။
အရသာကိုအနှစ်အတွတ်အရသာအတော်ပဲဖြစ်အောင်တခါတည်း
ထည့်ပါရှင်။
အနှစ်အရသာမှန်သွားမှရေစပ်စပ်ကျန်နေတဲ့ငါးထဲလောင်းထည့်ပါ။
မီးကိုလုံးဝလျှော့ချပြီးအဖုံးဖွင့်ပြီးရေခမ်းအောင်တည်ရင်ရပါပြီ။
အရေးကြီးတာကငါးထဲလဲအရသာအပိုအလိုမရှိအောင်ထည့်ပါ
အနှစ်ထဲလဲအရသာအပိုအလိုမရှိအောင်ထည့်ပါရှင်
အနှစ်နဲ့ငါးထဲထည့်ထားတဲ့အရသာကတွဲစားတဲ့အခါများနေတော့လဲ
ငံပြီးနည်းနေတော့လဲပေါ့ပျက်ပျက်ဖြစ်တတ်လို့ပါ။
အရသာရှိတဲ့ငါးသလောက်ပေါင်းလေးပေါင်းစားကြည့်ပါနော်
ပေါင်းအိုးနဲ့ဆိုရင်တော့ငါးကိုတစ်နာရီလောက်ပေါင်းပြီးအရိုးနူးမှ
မနှစ်ချက်ထားတာလောင်းရင်ရပါပြီ။
#cooking

image