33 w - Translate

ပြည်ကြီးငါးသုပ်

ပြည်ကြီးငါး ၂၀သားခန့်
ခရမ်းချဉ်သီး ၁လုံး(ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်နီ ၁လုံး( ။ )
သံပုရာသီး ၁လုံး
ငရုတ်သီးစိမ်း ၃တောင့်(ပါးပါးလှီး)
နံနံပင် ၂ပင် (ညှပ်ထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ ၂မွှာ(မကြိုက်လျှင်မထည့်)
ငံပြာရည် အနည်းငယ်
သကြား/ကြက်သားမှုန့် ။

-ပြည်ကြီးငါးကို ရေစင်စင်ဆေး၍ ရေစစ်ထားပါ။
-အိုးတစ်လုံးထဲသို့ ရေထည့် ရေဆူလာလျှင် ဆား သံပုရာသီး
ညှစ်ထည့်၍ ပြည်ကြီးငါးထည့်ကာ ၂/၃မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပါ။ရလျှင်
ရေအေးလောင်းပြီး ဆား သံပုရာသီးနှင့် ထပ်ဆေးပြီးရေဆေး
ကာ ရေစစ်ထားပါ။လိုသလို လှီးထားပါ။
-ပန်းကန်ထဲသို့ ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်နီ ဖြူ နံနံပင် ငရုတ်သီ
စိမ်း ငံပြာရည် သကြား သံပုရာသီး ပြည်ကြီးငါး ရောနယ်သုပ်
ကာ အရသာစိတ်ကြိုက်ပြင်၍ ရပါပြီ။အရောင်နှင့်ကြိုက်လျှင်
ဆောစ့် တစ်မျိုးမျိုး နှင့် ငရုတ်သီး ဆီချက် ထည့်၍သုပ်ပါ။
#cooking

image